Ми готові прийняти всіх архієреїв УПЦ МП у нову Помісну церкву, – Філарет

Опубліковано:
18 Вересня, 2018

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) заявив, що принцип УПЦ КП такий – немає наших і ваших, всі – наші.

Про це повідомляє Цензор. НЕТ із посиланням на РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання, чи є ймовірність того, що в Українську церкву перейдуть і намісники Києво-Печерської та Почаївської лавр, Філарет заявив, що “є”.

“Якщо, наприклад, ці намісники попросяться до Київського патріархату, ми їх приймемо. Ми плануємо, що всі архієреї МП і УАПЦ залишаться на своїх місцях і зі своїми парафіянами. Якщо якийсь архієрей прийшов з половиною своєї єпархії – керуватиме половиною, перейде з трьома сотнями парафій – буде ними і керувати”, – пояснив патріарх.

Читайте також

Філарет повідомив, коли можуть надати Томос
Українська Православна Церква таки отримає томос

Він також упевнений, що це не викличе конфліктів між ієрархами вже нової церкви. “Уже зараз на одній території існують за фактом УАПЦ, Московський патріархат і Київський патріархат, тобто, три різні церкви. А якщо ми будемо в єдину церкву з одним патріархом, то які можуть бути протиріччя? Згодом, звичайно, все може змінюватися, тому що це життя церкви. Але наш принцип такий – немає наших і ваших, всі – наші”, – наголосив Філарет.

“Вони не чужі нам, вони для нас свої. Все, що було раніше, хто б що не говорив, все буде відкинуто і забуто”, – заявив патріарх.

Нагадаємо, 17 квітня, Президент України Петро Порошенко заявив про те, що ухвалив рішення звернутися до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням про надання Томосу Українській помісній автокефальній церкві.

19 квітня Верховна Рада підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській православній церкві автокефалії.

22 квітня Порошенко повідомив, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України.

У липні Вселенський патріарх Варфоломій підтвердив намір дарувати українській церкві автокефалію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #томос, #філарет, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: