У тернопільського молодого актора вже з’явилися шанувальниці та почали впізнавати на вулиці

Опубліковано:
17 Вересня, 2018

— На кастинг мене вмовила піти однокласниця Тіна. Спершу не хотів. Думав, отримаю роль у масовці чи якомусь нецікавому серіалі. Але потім зрозумів — це маленький крок до омріяної кар’єри актора. Після проб мене затвердили. Тепер Тіна повторює: “Як будеш отримувати “Оскар”, на врученні й про мене згадай”, — каже 13-річний Богдан КОЗІЙ із Тернополя. Разом зі своєю ровесницею Віталією ТУРЧИН виконали головні ролі у фантастичному фільмі “Фокстер і Макс” київського режисера Анатолія Матешка.

Школяр Макс знаходить балончик із нано-фарбами за сюжетом стрічки. Намальований ними собака оживає й перетворюється на робота з надможливостями. Про це дізнається небезпечний злочинець. Він розпочинає полювання на Макса та його пса.

— Це мій перший досвід у кіно, — говорить Богдан. — До цього грав у виставах — займаюся у театральному гуртку при Тернопільському театрі ляльок. Виконував різні ролі — кролика, собаки, розбійника, поліцейського. Мріяв зіграти супергероя. Після кастингу запросили на проби до Києва. Там я познайомився з Віталією Турчин. У фільмі вона виконує роль моєї однокласниці й подружки. Із нею ми одразу знайшли спільну мову, тому на знімальному майданчику було легко працювати. Мої подружки ревнували до неї, хоча з Віталією ми лише друзі.

Фільм знімали торік влітку в Києві.

— Бувало, що зйомки тривали весь день чи ніч. Приходили на знімальний майданчик увечері, а додому поверталися наступного дня. У вільний час намагався відпочити, щоб бути бадьорим у кадрі. Хоча було важко — грати у кіно цікавіше, ніж у школі.

Після зйомок Богдан перестав боятися театральної сцени. Каже, тепер легко виступати перед публікою.

— Став розкутішим, — продовжує він. — З’явилися шанувальниці, почали впізнавати на вулиці. Знайшов нових друзів. Але є люди, які несерйозно ставляться до моєї ролі. Насміхаються. Тішить, що найкращі друзі радіють за мене й підтримують. Здивувалися, що я не можу розповісти про сюжет фільму — це заборонено. Скоро самі все побачать.

— Родичі тішаться, що в сім’ї з’явилася кінозірка, — каже мати Вікторія Бухта. — На перші зароблені гроші Богдан купив комікси й телефон, про який давно мріяв. Що вдягати, син обирає сам. Коли купляємо речі, й до суперечок доходить. Він завжди відстоює свою точку зору.

Богдан Козій перейшов у восьмий клас. Любить уроки біології, фізкультури та трудового навчання.

— Тепер мрію отримати роль супергероя в бойовику чи трилері, — розповідає Богдан. — Хочу стати професійний актором, паралельно планую вивчитися на ветеринара. Обожнюю собак. Умовляю маму завести свою. Але поки що по хаті бігає лише хом’ячок.

Прем’єра фільму відбудеться восени. Режисер стрічки 64-річний Анатолій Матешко раніше зняв серіал “День народження Буржуя”, фільми “Трубач” і “Полон”.

— У Боді рідкісний комедійний дар. До того ж він працелюбний. Думаю, в нього є перспективи, — говорить Матешко. — Богдан і Віталіна мають хороше почуття гумору, це допомогло їм знайти спільну мову. Дуже хотів, щоб вони якомога краще розкрили свої яскраві індивідуальності. Тому не нав’язував власної думки, а пропонував інтерпретувати сцени по-своєму.

На сцену потрапив випадково

Богдан Козій із 7 років грає в гуртку при Тернопільському театрі ляльок.

— Син випадково потрапив на сцену, — розповідає матір Вікторія Бухта. — Гурток відвідувала його старша сестра Настя. Якось із Богданом забирали її після репетиції. Викладач сказав: “Приводьте до нас і сина”. Він зрадів. Сказав — тоді відчув, що хоче стати актором. Правда, не любив уроків артикуляції. Йому набридало по п’ять-сім хвилин повторювати одне й те ж слово чи речення. Та після зйомок зрозумів, що вимова має важливе значення для актора.

Тетяна САРАХАН

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #актор, #козій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: