Графський палац у Коропці чекає на інвестора

Опубліковано:
16 Вересня, 2018

У селищі Коропець Монастириського району з 2000 року в аварійному стані знаходиться унікальний палац графа Станіслава Бадені. Літня графська резиденція в стилі віденського ренесансу, зменшена копія цісарського палацу у Відні – справжня туристична перлина Тернопільщини, – пише ТМЦ.ІНФО.

Любомир Крупа, заступник голови Тернопільської обласної ради:

Найбільше постраждала центральна частина, з даху все впало і вона була на першому поверсі, заходячі сюди у двері, ми бачили наше небо. Купол був похилений, цей флагшток був зруйнований і впав, і купол, фактично, тримався на «чесному слові».

Будівля перебуває на балансі освіти. В 2015 році вперше були виділені кошти для ліквідації аварійного стану. У 2018 році ще 870 тисяч гривень з бюджету області пішло на ремонт в центральній частині палацу, де знаходиться овальний червоний зал, оздоблений червоним деревом.

Любомир Крупа, заступник голови Тернопільської обласної ради:

Те що ми зараз перед собою бачимо, це робота пана Юрія Вербовецького архітектора, який виграв конкурс у 2016 році на комплекс реконструкцію комплексу палацу Баденів. Ми виділили 1 млн 300 грн на проектно-кошторисну документацію і команда Юрія Вербовецького це зробила.

Відновлювальні, реставраційні роботи оцінили у 99 млн грн, проект реконструкції палацового комплексу графа Бадені перекладений на англійську мову та на польську мову і рекламується у Європі. Він був представлений у Польщі в містах Жешув та Краків. Наразі пошук інвестора продовжується.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інвестор, #Коропець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #палац, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: