Тернопільводоканал буде без світла, а місто без води?

16.09.2018 07:13   Джерело: ТМЦ.ІНФО
Опубліковано : Новини Тернопілля

Про збільшення тарифів на послуги водопостачання тернополян попереджають вже протягом року, тому наголошують – ще є час боржникам розрахуватись за спожиті послуги за старими тарифами, але чому комунальне підприємство Тернопільводоканал само опинилось на лаві боржників? – у адмінбудівлі відключено світло, на черзі устаткування, яке відповідає за подачу води у кожен будинок міста, - пише ТМЦ.ІНФО.

Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»:

Ми суттєво приростили нашу заборгованість ще в серпні місяці при наших витратах 5,5 млн гривень ми не доплатили 2,2 млн грн за послуги обленерго обірвався терпець і вони надали попередження про відключення наших об’єктів. У липні місяці Обленерго звернулись до суду і накладання штрафних санкцій також у сумі 1 млн гривень. На початок року у нас заборгованості не було.

Однією з причин виникнення такої заборгованості Тернопільводоканал називає збиткові, нерентабельні тарифи на послуги водопостачання та борги тернополян, які не вчасно розраховуються за послуги. Вихід підприємство шукає – звертається за допомогою до міської ради, розтерміновує виплату боргу та підвищує тарифи на послуги.

Володимир Кузьма, директор КП «Тернопільводоканал»:

Це два етапи підвищення тарифів – це зараз, який забезпечить поточну можливість розрахунків, і другий етап з початку 19 року, якщо національна комісія прискорить цю компенсацію за вісімнадцятий рік.

Тарифи на послуги водопостачання та водовідведення суттєво підвищуються з жовтня місяця, тому Тернопільводоканал радить оплатити послуги за діючими тарифами ще у вересні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТМЦ.ІНФО  

Коментарі