Тернопільського підприємця відзначили за активну діяльність під час урочистостей з нагоди 20-річчя Міжнародної торгової палати

14.09.2018 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Нещодавно у Києві відбулися урочистості з нагоди двадцятої річниці з дня заснування Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine).

null

 

null

У святкуванні взяли участь президент організації Володимир Щелкунов, президент УСПП, перший Президент ICC Ukraine Анатолій Кінах, виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, начальник Управління економічного співробітництва МЗС України, заступник Голови Ради експортерів та інвесторів при МЗС України Олександр Данилейко, голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна, виконавчий директор Міжнародної торгової палати Філіп Кучарскі.

null

 

null

За вагомий особистий внесок у забезпечення реформування національної економіки, активну участь у реалізації державної регуляторної політики та з нагоди 20-річчя Міжнародної торгової палати віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура був відзначений грамотою, яку він отримав з рук голови Державної регуляторної служби Ксенії Ляпіної. Під час цього заходу він аткож представив свою доповідь про соціальну відповідальність бізнесу.

null

Тарас Володирович упродовж чотирьох років очолює Тернопільське регіональне представництво Міжнародної торгової палати ICC Ukraine. За цей час ним було реалізовано низку важливих міжнародних проектів.

null

Український Національний комітет Міжнародної торгової палати створений у серпні 1998 року згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України та рішення Світової ради Міжнародної торгової палати як перший Національний комітет Світової організації бізнесу на території країн СНД. ICC Ukraine – неприбуткова, некомерційна організація. Це провідна бізнес-асоціація уповноважена Світовою організацією бізнесу представляти на національній території сучасні тенденції  підприємництва та сприяти розвитку міжнародної торгівлі і співробітництва. ІСС сприяє відкритості міжнародної торгівлі та інвестицій, має беззаперечний авторитет у розробленні правил, які визначають ведення транскордонного бізнесу і які перетворилися на невід’ємну складову міжнародної торгівлі. МТП співпрацює з такими впливовими міжнародними організаціями, як ООН, СОТ, Світовий банк, МВФ, ОЕСР.

null

За історію свого існування  ICC UKRAINE організував бізнес – форуми у 67 країнах світу, брав участь у 8 Конгресах WCF та 5 конгресах ICC, має ділові контакти з Комітетами МТП у 90 країнах світу, проводить щорічно понад 7 міжнародних бізнес заходів, пропонує конкретні механізми для сприяння розвитку національного та міжнародного бізнесу, має експертні Комісії з  актуальних напрямків діяльності бізнесу, має представництва у 20 регіонах України. Основним завданням регіональних представництв є розширення сфери впливу ICC Ukraine, конструктивне співробітництво у сегменті сприяння розвитку міжнародної торгівлі та інвестицій з впровадженням кращих світових практик на рівні області, району та міст обласного значення та надання допомоги регіональному бізнесу у виході на міжнародні ринки.

null

Президент УНК МТП Володимир Щелкунов поінформував, що палата що нині головними бренд програмами є «Партнерство країн» – сприяння у розвитку зовнішньоекономічної діяльності через мережу партнерів у 94 країнах світу, «GREENERGY Initiative» – формування політики та реалізації проектів розвитку «зеленої економіки» в Україні. «Єдине вікно-локальне рішення» – спрощення процедур міжнародної торгівлі. При цьому ІСС Ukraine системно розвивається, і вже найближчим часом будуть презентовані нові напрямки, які мають сприяти розвитку вітчизняного бізнесу. Це і підтримка малих та середніх підприємств, школа бізнесу, інформаційний портал, тощо.

null

Мері Келлі Директор Департаменту Міжнародної Торгової Палати по роботі з Національними комітетами МТП підкреслила, що ІСС Ukraine входить в 10 самих активних і впливових НК з усіх які входять в МТП.

Козаченко Леонід Петрович депутат Верховної Ради України, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, президент Української аграрної конфедерації відзначив, активну роль ІСС Ukraine у допомозі в розробці вітчизняного законодавства, яке сприяє розвитку підприємницького середовища в Україні, впровадження міжнародних норма та правил торгівлі.

Свої вітання з нагоди ювілею престижної світової громадської організації надіслали голова Верховної Ради України Андрій Парубій і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні можна сміливо стверджувати, що конкретні зусилля, які були докладені керівництвом ІСС Ukraine упродовж 20 років предметної діяльності Комітету, дозволили країні упевнено і повноцінно інтегруватися у світове економічне співтовариство і посісти своє представницьке місце. З гордістю можемо сказати, що дві третини національного експорту іде на нові ринки, включаючи ведення торгівлі з усіма континентами, при цьому левова частка експорту це продукція новостворених підприємств.

Свій вагомий внесок у цей напрямок зовнішньоекономічної діяльності зроблено, безсумнівно, і керівництвом  ІСС Ukraine. Аби викласти у паперовому вигляді всі закони та законодавчі акти, до яких був ініціативно долучений ІСС Ukraine, можна було б наочно продемонструвати величезний обсяг роботи експертів та комісій ІСС Ukraine. Переконаний, що ІСС Ukraine гідно представлятиме України на глобальних ринках. Бажаю вам успіхів і наснаги у діяльності!», - зазначив у своєму повідомленні голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

null

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав присутніх від імені уряду України.

«ІСС Ukraine взяла на себе дуже відповідальне завдання – постійно інформувати гілку виконавчої влади щодо сучасних тенденцій та позицію глобального бізнесу, створюючи тим самим передумови надійного діалогу між владою та бізнесом виключно на партнерських засадах – з метою досягнення єдиної мети. За 20 років свого існування ІСС Ukraine перетворилася у надійного помічника і партнера уряду України, перш за все у практичній допомозі у просуванні українських товарів на ринки зарубіжних країн, опанування нових ринків збуту в інтересах національних підприємств, супроводження регіональних інвестиційних проектів та активної роботи зі своїми партнерами у 90 країнах світу де Міжнародна торгова палата представлена мережею національних комітетів. Щиро бажаю нових здобутків», - побажав Володимир Гройсман.

null

Цього дня Український національний комітет Міжнародної торгової палати, «Укрзовніштранс»», АсМАП, «Портове товариство» підписали меморандум про співпрацю. Сторони впевнені, що компетентність, обізнаність і багаторічний досвід діяльності кожної з них дають можливість найкращим чином  визначити спільні інтереси учасників, об’єднаних задіяними асоціаціями; знаходити  оптимальні рішення щодо забезпечення синергії для досягнення сталого економічного зростання країни, йдеться в документі.

Меморандум визначає принципи та напрями співробітництва його сторін, закріплює їх тісну взаємодію на засадах законності, рівноправності, відкритості й доброчесності. Цей документ є відкритим для приєднання для інших осіб, які підтримують принципи співробітництва та взаємні зобов’язання підписантів.

За додатковою інформацією звертайтесь до керівництва регіонального представництва:

Демкура Тарас Володимирович

Віце-президент з питань регіонального співробітництва

Керівник Тернопільського регіонального представництва

Адреса: м. Тернопіль, вул. Кардинала Йосипа Сліпого, 7

(ТВЦ «Атріум», 5 Поверх)

Тел.: +38 (067) 344-21-21, +38 (050) 377-37-21

Сайт: http://icc-ternopil.org/

E-mail: tdemkura@gmail.com


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі