На Тернопільщині депутати місцевих рад порушують вимоги фінансового контролю

Працівниками УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ НП України за погодженням з прокуратурою області складено протокол про вчинення депутатом Шманьківської сільської ради Чортківського району правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також

Тернополяни задекларували понад 131 млн гривень

Зокрема, депутат місцевої ради після придбання ним транспортного засобу вартість якого перевищила 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб –автомобіля «Пежо» не повідомив у встановленому законом порядку та строк Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

Депутат Базаринської сільської ради Збаразького району несвоєчасно, без поважних причин не  подав е-декларацію за 2017 рік.

За результатами розгляду судом протоколів за порушення вимог фінансового контролю вказаних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено стягнення у вигляді штрафу. За недеклароване авто депутат сплатить  100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, за неподання щорічної е-декларації  - 50.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі