У Збаразькому районі компанія відпочивальників смажила шашлики на балках старовинного храму

Опубліковано:
11 Вересня, 2018

Замість сухого гілля, дров та хмизу двісті п’ятдесяти літні балки старовинної Свято-Михайлівської церкви. Таким чином на Тернопільщині люди вирішили підсмажити собі шашликів.

Прикрий випадок трапився у селі Залужжя Збаразького району. Про це у соціальні мережі написала Наталка Парова.

Жінка пояснила, компанія відпочивальників вирішила скористатись легкою нагодою. Для розпалу вони взяли розібрані частини святині, привезені ініціативною групою жителів району на Чернечу гору ще у 2011 році. Свавілля незнайомців помітили місцеві жителі й одразу повідомили настоятеля місцевої церкви отця Михайла.

За твердженнями священика, усі балки були рівно складені, накриті від дощу навісом, навіть пронумеровані й зовсім не схожі на дрова для розпалу багаття. Аби витягнути хоча б одну із них зі стелажу, треба докласти великих  групових зусиль. Довжина древніх добових балок сягає шести метрів, а грані від чотирнадцяти до тридцяти сантиметрів. Очевидно, збитошники добре усвідомлювали, що коять. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #балка, #вогонь, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: