На Тернопільщині цього року працюватиме 4 цукрові заводи

Опубліковано:
10 Вересня, 2018

В області цього року працюватиме 4 виробничих підрозділи ТОВ «Радехівський цукор»: Чортківське, Хоростківське, Збаразьке і Козівське виробництва.

Від господарств населення буряки прийматимуться оптовими партіями через комерційні заготівельні структури. Заготівля сировини буде проводитись на призаводських бурякопунктах працюючих заводів, при потребі планується задіювати бурякопункти в інших районах.

Про це Уніан повідомив в.о. обов’язків директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.

За його даними, загалом планується виробити понад 270 тис. т цукру-піску, що більше ніж у 6 разів перевищує нормативну потребу споживання цукру населенням і харчовими підприємствами області.

«На даний час практично завершено підготовку усіх 4 заводів. Згідно графіка, першим 4 вересня розпочне роботу Хоростківське виробництво, 7 вересня – Чортківське, 12 і 15 вересня – відповідно Козівське і Збаразьке. Очікувана тривалість сезону на Чортківському виробництві – 102 доби, на Хоростківському – 96 діб, Збаразькому – 71 і Козівському виробництві – 68 діб. Цукровиробництво в області планується завершити у другій декаді грудня», – розповів Стахів.

Він також зазначив, що при прогнозній середній урожайності 490 ц з гектара очікуваний вал цукросировини, вирощеної на полях області господарствами всіх категорій, складає в межах 1,66 млн т. Всього ТОВ «Радехівський цукор» планує отримати за договорами, укладеними в області, а також за межами регіону, 1,9 млн т сировини до переробки, що на 210 тис. т або на 12,4% більше, ніж минулого року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цукор
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: