У Тернопільському краєзнавчому музеї відкрили виставку полотен Георгія Косміаді

Опубліковано:
8 Вересня, 2018

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку малярства «Волинь у спогадах Георгія Косміаді». Там представлено 30 полотен, на яких автор зобразив Волинь, що закарбувалася у його памяті, адже Георгію Косміаді свого часу довелося покинути Україну… Виставка діятиме до 3 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, Георгій Косміаді народився 24 березня 1886 року у місті Нальчик на північному Кавказі. Навчався у школі при вчительському університеті у Тбілісі та на архітектурному факультеті у Баку. У 1905 році переїхав до Москви, де  спілкувався з художньою елітою. Під час Першої світової війни переїхав на  Рівненщину, де працював командиром санітарно-будівельного загону. Після закінчення війни оселився у Рівному. Викладав малювання,  креслення,  каліграфію у 5-ти місцевих гімназіях. Був громадським активістом і благодійником. У Рівному Косміаді прожив 23 роки. 1939 року, коли змінилася влада, члени НКВС зацікавилися колишнім військовим царської імперії і у 1940-му році Георгій Косміаді з сім`єю був вимушений емігрувати до німецького міста Гамбург. Там він працював художником-оформлювачем і став вільним художником. У Німеччині митець презентував близько 40-ка художніх виставок.  Помер на 81 році життя у травні 1967 року.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #картина, #косміаді, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: