У Московському патріархаті відхрещуються від футболок з написом «Приготовтесь к войне»

Опубліковано:
3 Вересня, 2018

В Українській православній церкві (Московського патріархату) відреагували на скандал, який розгорівся довкола хресної ходи з Кам’янця-Подільського на Хмельниччині до Почаєва на Тернопільщині.

Там запевняють, що групі чоловіків, які рухалися в колоні, не роздавали футболок з написом «Приготовтесь к войне…». При цьому церковники зазначають, що напис не містить нічого крамольного.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Читайте також

Собор у Стамбулі: Константинопольська церква може надавати автокефалію без згоди інших церков

«Приготовьтесь к войне, возбудите храбрых; пусть выступят, поднимутся все ратоборцы. Перекуйте орала ваши на мечи и серпы ваши на копья; слабый пусть говорит: «я силен». Ці слова є цитатою з книги пророка Іоіля 3,9-10 і не містять нічого кримінального, навіть з точки зору правоохоронців, які супроводжували хресну ходу від першого дня до останнього», – прокоментував представник Кам’янець-Подільської єпархії протоєрей Тарас Забудько.

У церкві вважають, що «у ряді релігійних ЗМІ намагаються дискредитувати» вірян УПЦ (Московського патріархату).

Протоєрей Тарас Забудько запевняє, що під час хресного ходу його учасникам атрибутику не роздавали.

«Ні в цьому році, ні будь-коли раніше, в нашій єпархії під час організації хресної Ххди ніякої релігійної чи іншої атрибутики не роздавали. Тому інформація щодо футболок, які, нібито, розповсюджувались організаторами ходи, є неправдивою», – нарікає священик.

Скандал навколо хресної ходи розгорівся понад тиждень тому, коли в соцмережах користувачі опублікували фотографії з учасниками заходу. Серед паломників у Почаєві помітили десятки чоловіків, які були одягнуті в чорні футболки з однаковим написом, які містили слова «Приготовтесь к войне…».

Очевидці потрактували дрес-код паломників як ознаку сепаратизму та заклики до військових сутичок.

Пізніше видання «Релігійна правда» повідомило із посиланням на джерело в місцевих правоохоронних органах, що затримані чоловіки пояснили: «футболки видавали організатори ще на початку ходи».

Також у виданні зазначили, що, за інформацією митрополита УПЦ КП Антонія (Махоти), чоловіки мають відношення до охоронних структур Хмельницької області. Зокрема, частина з них начебто працює у приватних компаніях, які надають послуги з охорони.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #московський патріархат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: