Більше ніж половина школярів області не отримає нового обладнання для навчання

Опубліковано:
1 Вересня, 2018

Для закупівлі дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання для початкових класів виділено у 2018 році 106,2 мільйона гривень з держбюджету. Через неточності у документації під час проведення тендерів на закупівлі обладнання в Бережанському, Борщівському та Бучацькому районах до початку нового навчального року придбати обновки не встигнуть.

Кошти на закупівлю нового комп’ютерного обладнання, шкільних автобусів, дидактичних матеріалів, які потрібні учням для якісного впровадження концепції “Нова українська школа” держава передала райдержадміністраціям, які повинні провести тендери та придбати обладнання.

– 75 400 000 гривень виділено із субвенцій з держбюджету, 25 000 000 гривень залишків освітньої субвенції з обласного бюджету та 5 800 000 гривень  з коштів місцевих бюджетів, – розповідає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома. На засіданні колегії облдержадміністрації, яке відбулось 29 серпня, повідомили, що не у всіх районах кошти використали через порушені тендерні процедури, хоча самі тендери провели у всіх райцентрах.

Як зазначила Ольга Хома, 68% коштів на придбання обладнання залишаються невикористаними – Є райони, які наразі не проплатили жодної копійки на придбання необхідного обладнання. Учасники деяких тендерних конкурсів не з’являються на тендерні процедури, – говорить Ольга Хома.

– Є моменти, коли аудит служба присилає свої листи навіть коли відбуваються тендера, що потрібно їх відмінити у зв’язку з тим, що є певні порушення в тендерні процедурі. Певні тендера  відтерміновуються і райони переходять до прямих договорів.

За словами Ольги Хоми, навіть за успішного проведення тендерів, місцеві підприємства не готові на 100% забезпечити освітні заклади обладнанням, яке необхідне першим класам.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обладнання, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: