Аграрна Тернопільщина: За пай мішки й гаманець підставляй

29.08.2018 15:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Жнива-2018 року вже стали історією. Незважаючи, на усі природні катаклізми, фінансові негаразди, податковий тиск на аграрний сектор економіки держави, до честі хліборобів вони склали черговий іспит на «відмінно» .

На черзі  збирання пізніх  і технічних культур- сої, соняшнику, зернової кукурудзи, гречки та цукрових буряків. За оренду земельних паїв аграрії  та фермери Тернопільщини розпочали видавати  виплату в натуральному та грошовому виразі. У  багатьох господарствах області вона зросла від 50-150 відсотків. Дехто із новоявлених нуворишів так зуміли укласти договори з орендоздавачами, щоб залишити на попередніх стандартах й виплатах. Це відноситься до невеличкої купки хитрих господарників, фермерів Зборівського, Тернопільського, Заліщицького, Чортківського, Кременецького та іншого районів області. Раджу звертайтесь у суди, в ЗМІ, розривайте контракти, земля – це спадок батьків, дідів,а не дармова кишеня скоробагатьків.

Нагадаємо, що у 2017 році власникам земельних паїв Тернопільщини виплачено 1 млрд. 176 млн грн,що на32 відсотки більше до 2016 року. До зведеного бюджету сільгоспвиробники області перерахували 1 млрд. 100 млн грн.

- Сума податків. а також відрахувань до бюджетів усіх рівнів значно зросте,- каже в.о. директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Володимир Стахів. Десь у межах  від 100 до 200 мільйонів грн збільшиться й оплата пайовикам. Прогнозувати цей процес заранувато, але поки- що критичних сигналів до нас не надходило із жодного районів області. Надіюся, що усе буде гаразд. А поки- що зустрічаємо осінь- посівна, збирання пізніх сільгоспкультур, оранка на зиму. Село без роботи не існує, така вже доля його мешканців, їх довічний хист і любов до землі,- підкреслив Володимир Стахів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі