На Тернопільщині село відзначило 555-ту річницю (Фото)

Опубліковано:
28 Серпня, 2018

24 серпня село Мшанець Зборівського району відзначило 555 років з часу першої письмової згадки, повідомляють на сторінці у фейсбуці Зборівської районної державної адміністрації.

На святкування приїхали заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Олег Валов, голова Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський.

Олег Володимирович звернувся до жителів села з вітаннями від голови Тернопільської ОДА Степана Барни: «Шановні жителі села Мшанець, прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення 555-ї річниці з часу першої письмової згадки про ваше село. Споконвіку село Мшанець славилося своєю неповторною культурною спадщиною, давньою історією, яка сягає в далеку глибину віків. Адже поблизу села Мшанець виявлено археологічні пам’ятки часів пізнього палеоліту черняхівської та давньоруської культур. Впродовж всієї національної історії жителі села були постійними учасниками важливих суспільно-політичних подій, таких як військовий похід козацько-селянського війська під проводом гетьмана Богдана Хмельницького проти польського війська короля Яна Казимира. В свій час у Мшанці діяли філії товариств «Просвіта», «Каменярі», «Соколи», «Рідна школа», «Сільський господар» та інші кооперативи. Окрасою вашого села у галузі культури є легендарний хор «Галичина», який функціонує у сільському будинку культури. За роки плідної творчої піввікової діяльності учасники хору прославляють наше національне хорове мистецтво на теренах області та України. Історію та культуру кожного села, як відомо, творили щирі і працьовиті люди. Низький уклін вам і шана за самовіддану працю, за любов до рідної землі, за посильний внесок у розвиток села. У цей святковий день хочу побажати селу Мшанець розквіту і процвітання, а вам, його жителям, благополуччя і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках. Рясних врожаїв на хлібних нивах та у садах, гарного приросту у ваших господарствах, нехай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та розумінням від рідних і близьких. Бажаю мудрості, духовної міці та волелюбності на шляху до розвитку славетних традицій українського народу».

«День народження села – завжди хвилююча подія для його мешканців. В такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об’єднує усіх, кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості. Успіх і процвітання села – це результат спільної праці робітників, вчителів, лікарів, працівників сільського господарства, культури, соціальної сфери, підприємців, всіх, хто віддає свій талант і майстерність рідному селу, хто своєю щоденною працею у різних галузях і сферах вносить свій посильний вклад у соціально-економічний розвиток села» – привітав мешканців села Мшанець Ігор Яворський, та наголосив, що святкування Дня села має велике значення для майбутніх поколінь, адже ми маємо пам’ятати про давню історію Мшанця та зберігати для нащадків славні традиції, що передаються із покоління до покоління.
Наостанок керівник району побажав мешканцям та гостям свята міцного здоров’я, миру та злагоди, радості та процвітання. «І нехай живе ваше рідне село і процвітає, нехай народжуються і підростають діти. Нехай щастя, любов та достаток живуть на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині», – резюмував він.

Після привітань чиновників розпочалося святкування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зборівщина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річниця, #святкування, #село мшанець, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: