Через збитковість залізничну станцію у Чорткові скоро закриють (Документ)

Опубліковано:
28 Серпня, 2018

Як дізналися журналісти Чортків.Онлайн, нещодавно регіональна філія “Львівська залізниця” сповістила голову ОДА про намір закрити три вантажні станції у Тернопільській області через їхню збитковість.

А саме станції у Чорткові, Денисові та Зборові.

Так за 6 місяців 2018 року на станції Чортків навантажено 21 вагон, вивантажено -44. Отримано доходів 2 862 тисячі грн., а витрати на утримання склали 3 432,7 тисяч гривень. тобто Львівська залізниця понесла  більше півміліона збитків.

null

Фото: Чортків.Онлайн

Під час наради у Тернопільській облдержадміністрації виконавчий директор регіональної філії “Львівська залізниця” Володимир Крот заявив, що закриття не станеться у випадку, якщо налагодиться “…забезпечення ремонту наших на сьогоднішній день несправних локомотивів представниками бізнесу для подальшої їхньої експлуатації. Офіційно укладений договір стане гарантією того, що локомотив працюватиме лише на певну групу клієнтів того чи іншого напрямку”.

Проте, як повідомляє “Терен”, насправді залізничники вирішили не морочитися і просто закрити станції, які локомотивами могли б обслуговуватися. Відповідного листа отримав Чортківський міський голова

Виникають питання до виконавчого директора регіональної філії “Львівська залізниця” Володимира Крота, який під час наради запевнив, що бізнес не має проблем з перевезеннями, а якщо такі виникнуть, то їх готові вирішувати. Та з моменту проведення наради і звернення бізнесменів на гарячу урядову лінію з проханням дослухатися до їхніх бізнесових проблем зі сторони “Укрзалізниці” ситуація тільки погіршилася, і три станції у Тернопільській області таки планують закрити.

Пояснення подібній поведінці виникає лише одне. Державний монополіст не цікавиться можливістю одержувати прибуток менший, ніж захмарний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #денисів, #документ, #закриття, #залізниця, #збитки, #Зборів, #львівська заізниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #станції, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: