На Тернопільщині агрохолдинг «МРІЯ» розпочав збирати урожай картоплі

23.08.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Нещодавно відбувся прес-тур для журналістів на Гусятинщині, а саме у Васильківцях, Хоросткові та Вільхівчику.

Спершу журналісти побували на елеваторі, насіннєвому заводі, змішувальній станції, складі зі зберігання запчастин, картопляних полях та картоплесховищах, куди скоро найде цьогорічний врожай.

Варто зазначити, що картоплесховища є місткими, капітально збудованими з дотриманням умов зберігання. Вони використовуватимуться і в наступні роки для зберігання врожаю.

До слова, торік картопля в Гусятинському районі займала 92 гектари, а вже цього року - 634. Площа полів, яку виділяють для цієї культури, значно збільшується, адже в планах на наступний рік збільшення кількості гектарів до 2-ох тисяч.

У день проведення прес-туру розпочали збирання картоплі сорту Карреа.

Загалом цього року посаджено 7 видів цієї культури, а саме: Карреа, Вінета, Сіфіа, Євростарч, Опал, Сюзанна, Романо, розповів начальник управління зберігання готової продукції агрохолдингу «МРІЯ» Сергій Зимний.

Наступного року на Гусятинщині за рахунок того, що значно збільшиться площа картопляних полів, запрацює крохмальний завод.

Також в агрохолдинзі планують використовувати й інші напрямки картоплярства, такі як продовольчий, насіннєвий і чіпсовий. Наразі вони уточнюються.

У «МРІЇ» змінили спосіб змішування засобів захисту рослин. Раніше це робили на полі, а нині для цього є змішувальна станція.

Начальник управління агрономічної експертизи агрохолдингу Олександр Хмелюк розповів про роботу станції та її запуск. Також він повідомив, що зараз вона працює в штатному режимі, а окупиться лише за рік.

За словами старшого агронома блоку «Центр» (кластер «Тернопіль») Миколи Мельника, станція посилила процес, адже тепер не потрібно розчиняти хімікати на полі, їх привозять готовими, і, що не менш головне, якість хімічних засобів покращилася.

Також, за словами старшого агронома заправка розприскувача, яка займала 40 хвилин, тепер триває 15, за рахунок чого збільшується виробіток гектарів.

Андрій Григоров, операційний директор агрохолдингу, розповів про те, що цього року всі запчастини на складі обліковано в єдину систему.

Після впровадження планшету агронома з'явився і планшет інженера, завдяки якому оперативно та злагоджено вирішують проблеми із запчастинами.

Планові затрати на ремонт у 2018 році становлять 80 %, а непланові 20%.

Бюджет щодо запчастин складають заздалегідь, але для вигоди деякі з них купують ще завчасу. Загалом у «МРІЇ» ремонтні роботи виконують якісно.

В агрохолдингу «МРІЯ» є чотири елеватори, один з яких розташований у Хоросткові. Про нього розповів директор елеватора, а також директор насіннєвого заводу у тому ж місті Володимир Пацюрко. Елеватор має виключно насіннєвий напрямок. Тут працює 20 людей у три зміни.

Збіжжя насіння з полів привозять саме сюди. Цього року через дощову погоду 80 відсотків насіння довелося сушити, але після дотримання усіх технологій насіння стане висококласним.

Отож у 2018 році агрохолдинг «МРІЯ» засіватиме поля власним насінням, а саме ячменю, пшениці, сої тощо.

У провірених продавців закуповують насіння кукурудзи та картоплі.

Директор з виробництва агрохолдингу Ю. Піцик, директор кластеру «Тернопіль» В. Тарчинський та інші теж відповідали на питання журналістів.

null
Григоров Андрій Вікторович, операційний директор Агрохолдингу «МРІЯ»

 

null
Зимний Сергій Богданович, начальник управління зберігання готової продукції Агрохолдингу «МРІЯ»

 

null
Зліва – Мельник Микола Васильович, старший агроном блоку «Центр» (кластер «Тернопіль»); справа –Тарчинський Віктор Вацлавович, директор кластеру «Тернопіль» Агрохолдингу «МРІЯ»

 

null
Пацюрко Володимир Васильович, директор елеватора м. Хоростків Агрохолдингу «МРІЯ»

 

null
Хмелюк Олександр Петрович, начальник управління агрономічної експертизи Агрохолдингу «МРІЯ»

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Тарас Савчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі