Величальна хлібові у Настасові на Тернопільщині (Фото)

Опубліковано:
23 Серпня, 2018

Сільський голова Настасівської ОТГ Микола Злонкевич спільно із щедрими. але місцевими мецената, керівниками агрокомпанії «Агропродсервіс», вперше провели свято хліба. На урочини запросили хліборобські делегації товариств й філій, окремих виробничих підрозділів, ветеранів праці багаточисельного колективу.

Зібралися тісної родини й жителі прилеглих сіл Мар’янівки та Йосипівки. 8 серпня 2018 на сесіях місцевих рад вони за дорученням виборців, спільно вирішили об єднатися в одну територіальну громаду – Настасівську.

Не обійшовся файний фестиваль без партнерів по агробізнесу й хліборобському цеху. Усіх їх вітали сердечно сільський голова Настасівської ОТГ Микола Злонкевич, генеральний директор ПАП «Агропродсервіс», заслужений працівник сільського господарства Андрій Баран, голова обласної організації Аграрної парті ї України Іван Чайківський . Саме їм після виконання Державного гімну України вручили запашні короваї з борошна нового урожаю. На святі, який тепер набув статусу фестивалю хліба й мистецтв виступили десятки колективів майстрів й аматорів художньої самодіяльності. вокалістів, митців сатири й гумору. танцювальних колективів з Настасова та навколишніх сіл. Завітали також артисти й духовий оркестр «Оркестра Волі» з Тернополя разом із провідним солістом цього уславленого в Україні колективу, заслуженим артистом України Іваном Громиком м. Теребовля.

Меценати й спонсори свята хліба нагородили грамотами преміями грошовими учасників цьогорічної жнивної компанії із усіх філій великого сільгосппідприємства, що нині обробляє й орендує земельний масив майже на 35-тисячах гектарах у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській області. Тутешні хлібороби збирають на круг понад 8 тонн з га колоскових культур, значні урожаї бобових і технічних культур. Відбулися різноманітній конкурси на кращий коровай. пісню й танець, бажаючі могли скуштувати вперше аграрний куліш на який запрошував юрист Володимир Мужевич. Танці й забава. пісенне голосся. За спонсорські кошти ПАП «Агропродсервіс» запросили на свято хліба народного артиста України Павла Дворського з синами. сучасну українську виконавицю пісень, дочку Героя України Ніни Матвієнко – Антоніну, провідні професійні мистецькі колективи Тернополя та інших міст України. Нас завжди єднало хліб і пісня. Високого і чистого сприйняття світу й любові до людей до отчої землі.

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #настасів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хліб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: