Ольга Шахін: «Ми повинні більше шанувати наших героїв: як минулих, так і сьогоднішніх»

Опубліковано:
23 Серпня, 2018

24 серпня у Тернополі відбудеться відкриття пам’ятника видатному українському державному, військовому та політичному діячеві, організатору українських збройних сил, голові Директорії Української Народної Республіки Симону Петлюрі, – пише Часопис.

І символічно, що це станеться у переддень найголовнішого свята в сучасній  історії нашої держави- Дня Незалежності України. Адже Симон Петлюра – це образ борця в українській історії, людини, яка навіть під страхом смерті не відмовилась від своїх переконань. Його життєвий шлях проходив на межі двох століть і був насичений багатьма історичними подіями – це і перша світова війна, і розпад австро-угорської та російської імперій, проголошення незалежності України у 1918 році та боротьба з більшовицькою окупацією.  І завжди Симон Петлюра був у вирі тих подій, що стосувалися існування України, як суверенної, самостійної та унітарної держави. Він  до останнього дня свого короткого життя, яке у 1925 році обірвала куля випущена вбивцею за наказом керівництва більшовицької Росії, сподівався на краще майбутнє для своєї рідної України. Тому, приклад  життя і боротьби Симона Петлюри і сьогодні , як ніколи, є надзвичайно актуальним, коли наша держава, як і сторіччя тому, четвертий рік веде війну за свою незалежність з російськими окупантами.

Говорить одна із ініціаторок проекту, відома громадська діячка та підприємець Ольга Шахін: «Я сьогодні, від імені громадської організації «Підприємці Галичини»,  хочу подякувати  усім тернополянам, які виступили з ідеєю встановлення  пам’ятника Симону Петлюрі на бульварі, що носить його ім’я. Щиро вдячна усім тернопільським підприємцям, які долучилися до цього проекту і врешті-решт ми будемо мати можливість споглядати цей чудовий витвір мистецтва. Кожна самодостатня нація повинна пам’ятати і шанувати своє історичне минуле та її видатних особистостей. При цьому не забувати і про наших сьогоднішніх героїв. Симон Петлюра без перебільшення є людиною-епохою та взірцем боротьби для прийдешніх поколінь».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #герой, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петлюра, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахін
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: