Унікальна в Україні ратуша знаходиться в Чорткові (Фото)

21.08.2018 10:43   Джерело: Чортків.Онлайн
Опубліковано : Новини Тернопілля

Журналісти Чортків.Онлайн уже неоднарозово розповідали про історичні та архітектурні пам’ятки нашого міста.Отож, ще одна розповідь про унікальну в Україні ратушу. Чортківська ратуша — колишня ратуша у місті Чорткові, пам’ятка архітектури місцевого значення; має унікальний для України вигляд завдяки фахверковій вежі.

Розташована в центрі міста, на площі Ринок, 18. Це так звана «стара ратуша», побудована в XIX ст. Біля неї збереглись торгові ряди також XIX ст. у вигляді двоповерхової споруди з колонадою. На ратушній вежі поміщено годинник з чотирма циферблатами, виготовлений під протекцією тодішнього бургомістра Носса в Берні, а на шпилі — флюгер у вигляді півня.

Ймовірно, що незвичний вигляд вежі можна пояснити тривалим навчанням бургомістра Людвіка Носса на факультетах фармакології у Швейцарії та Данії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Чортків.Онлайн  

Коментарі