Майно в салоні автомобіля – «джек-пот» для крадіїв

Опубліковано:
20 Серпня, 2018

Безпечність та недбалість – саме такими словами можна охарактеризувати поведінку громадян, які потерпіли від рук автомобільних крадіїв. Власники автівок не задумуючись про наслідки залишають готівку та цінне майно в салоні транспортних засобів, тим самим приманюючи крадіїв чинити протиправне.

Від рук невідомих потерпіло одразу двоє жителів обласного центру. На злочини вони йшли вночі, допоки господарі міцно спали та нічого не підозрювали. В першому випадку крадій викрав акумуляторну батарею, тим самим завдав збитки в розмірі 500 гривень.

Інший тернополянин не тільки втратив майно, але й отримав пошкоджений транспортний засіб. Зловмисник розбив скло пасажирської дверки та привласнив все цінне. Завдані збитки потерпілий оцінив в 2000 гривень.

Відомості про події внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Як показує практика, більша частина злочинів трапляється саме з вини самих краян. Адже жителі області залишають все цінне на видних місцях, а зловмисники – це як правило наркозалежні, які шукають швидкої наживи.

 

Поліцейські звертаються до жителів краю не нехтувати безпекою. Запам’ятайте основні правила, аби вберегти свій транспортний засіб від крадіїв :

– не залишайте вночі автомобілі в неосвітлених районах і в місцях, які недоступні для огляду (подвір’я багатоповерхових будинків, проїжджі частини доріг). Паркуйте транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановленні камери відеоспостереження.

– не залишайте машину на тривалий час без нагляду в місцях великого скупчення транспорту і людей (парковки біля магазинів, торгових центрів, ринків, стадіонів);

– ніколи не залишайте в салоні особистих документів і документів на автомобіль, а також цінних речей (гаманець, мобільний телефон, ноутбук), які можуть привернути увагу злочинців і спровокувати їх на крадіжку. Пам’ятайте все дороговартісне потрібно забирати зі собою.

Ви можете не зауважити той факт, що за вами спостерігають невідомі та чекатимуть слушної нагоди, аби скористатися вашою безпечністю.

 

Якщо ж ви потерпіли від рук зловмисників не зволікайте, а одразу телефонуйте на лінію «102».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: