На Тернопільщині розпочали будівництво ГЕС?

Опубліковано:
19 Серпня, 2018

Спершу людей взагалі не проінформували про те, що саме зводять у їхньому населеному пункті. Згодом мишковичани дізнались – з’явиться гідроелектростанція. Селяни сумніваються у законності та безпечності такого об’єкта для довкілля, – пише Коректно з посиланням на Ternopilinfo.

У селі Мишкові на річці Серет розпочалось будівництво міні-ГЕС. Місцеві жителі та активісти протестують. На річці вже почали заливати бетонні монолітні споруди. На допомогу люди викликали поліцію та активістів “Скелі”.

В нас тут під боком, буквально за декілька кілометрів 12 кілометрів в селі Мишковичі на річці Серет здійснюється будівництво незаконного ГЕСу. Вся Європа вже відмовилась від руслових ГЕСів. Оскільки вони перегороджують річки і відбувається дуже швидке замулення і річка дуже швидко вбивається. Намул він є агресивний його не можна використовувати для аграріїв для полів, бо на ньому нічого не росте – розповідає член громадської організації “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” Андрій Палюх.

Читайте також:  Невже земля для обраних? Родина Калуського прокурора, взяла у власність сільську дорогу, залишивши селян без доступу до земельних ділянок (ВІДЕО)

Активіст наголосив, що у забудовника є дозвіл на користування лише 30% землі, решту ділянки – самовільно захоплено, – пише Ternopilinfo.

Є деякі нюанси, але робочий проект на будівництво розроблено ще в 2013 році. На даний час він вже почав будівництво того об’єкту немаючи висновку з оцінки впливу на довкілля – каже начальник державної екологічної інспекції Тернопільській області Едуард Ференц.

 

Наразі поліція розпочала перевірку законності будівництва.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гес, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річка, #Серет, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: