У Бережанському Раю своє море – відновлені ставки у дендропарку

Опубліковано:
19 Серпня, 2018

В селі Рай Бережанського району протягом літа відпочивають та купаються у кришталево чистих джерельних водах відремонтованих ставків. Ще восени минулого року закінчилася реконструкція штучних озер удендрологічному парку місцевого значення.

Озера очистили від зарослів та відновили джерела, які віками живили річку Зарайський Потік.

Працівники водного господарства працювали протягом червня-серпня 2017 року і такі довели роботи по реконструкції до фіналу. Відремонтовано гідротехнічну споруду та частково проведено благоустрій парку. Освячене джерело швидко заповнило кришталево чистою прохолодною водою каскади басейнів і протягом літа на озерцях відпочивають і купаються ті, що живуть у Раю.

Каскад озер було створено у 1892-році відомим у Європі паркобудівником Валеріаном Кронненбергом. На площі 11,2 га було закладано два ставки зі штучним острівцем, водоспад, фонтани, встановлено скульптури античних героїв. У ставах плавали лебеді, а у воді – форель та декоративні риби.

null

Фото: Мар’яна Івасіків

 

null

Фото: Мар’яна Івасіків

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #озеро, #парк, #рай, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: