Пригадую 2010 рік оптовики за кілограм моркви на Поділлі давали 8 гривень, і долар США був по вісім. Цьогоріч по Україні мало кого вродив цей продукт. Ціна за кілограм інгредієнта борщового набору на тернопільських ринках в червні-липні підскочила до 35 грн. ЇЇ вартість продиктувала погода. Спочатку була травнева посуха (саме термін висівати осінні сорти моркви), а потім поля залило дощами.

– Морква стала делікатесом. Одноосібники, дрібні фермери, сільські підприємці не можуть довго тримати городину, бо не мають складів зі спеціальними холодильниками. Продають моркву оптовим скупникам за те, що дають. Навесні ціни цей продукт були низькими, а тут від  червня почали зростати. – розповів Олексій Дорошенко, гендиректор Української асоціації постачальників торгівельних мереж. – Запасів старого урожаю не залишилося і не було перехідного періоду. Цьогорічна морква одразу ж злетіла в ціні і почала коштувати майже 30 грн за кілограм, тобто один євро

Аналітики прогнозують за тиждень-два ціна дещо зменшиться, зараз вона коливається у межах 12-20 грн за кг. На Україну завезли першу партію польської моркви, тому й ціни «полетіли» вниз. Але з осені почнуть зростати. Вслід за морквою може піднятися вартість цибулі. Ситуація з цим овочем критична. Вона погано росла й почала підгнивати через надмірні дощі.  Інші овочів борщового набору столовий буряк, капуста, картопля суттєво не подорожчають.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #врожай, #морква, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: