Віце-президент Міжнародної торгової палати розпочинає створення центру транскордонної співпраці «Трансімперія»

Опубліковано:
16 Серпня, 2018

Нещодавно віце-президент з регіонального розвитку Міжнародної торгової палати, підприємець і громадський діяч Тарас Демкура заявив про те, що він розпочинає створення центру транскордонної співпраці «Трансімперія». Нагадаємо, що презентація проекту відбулася минулого року під час низки міжнародних заходів, зокрема під час Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2017» (взяли участь представники 27 країн), Х Міжнародного економічного форуму в Жешуві (Республіка Польща) та інших.

null

На думку ініціатора проекту, використовуючи надзвичайно вигідне територiальне та логicтичне розташування Тернополя на вiдстані 200-300 кiлометрiв вiд кордонiв з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунiєю, Молдовою, Бiлорусiєю, тернополяни повинні втілювати цікаві економічні і культурні проекти.

null

Унікальність концепції «Трансiмперiї» полягає у створенні якнайкращих умов для розвитку транскордонної спiвпрацi, розвитку економіки регіону, поєднання атмосфери історично-культурної спадщини і сучасності, розвиток творчості та інновацій, підтримка місцевих традицій та ініціатив, підтримка і розвиток прогресивних навичок для молоді і створення нових робочих місць, підвищення ініціативності громад, збільшення потоку туристів тощо. Важливим є налагодження економічної співпраці, збереження історичної і культурної спадщини через дослідження, відновлення та пропагування спільної історико-культурної спадщини на перетині економічних, культурних та туристичних шляхів історичної території Східної Галичини (у тому числі транскордонних територій країн – членів Європейського Союзу).

Серед очікуваних результатів реалізації проекту Тарас Демкура визначив створення умов для економічної привабливості регіону, створення Центру кластерного типу; створення туристичного кластеру із збільшенням потоку туристів в 2-3 рази; створення нових робочих місць для ІТ та творчих проектів – до 500 осіб; збільшення кількості професійних і освітніх проектів; збільшення кількості культурних подій і фестивалів, конференцій тощо; збільшення обсягу виставкових і експозиційних площ.

null

Центр кластерного типу транскордонної співпраці «Трансімперія останній розташований у Тернополі на вул. Текстильна, 28 (навпроти ТРЦ «Подоляни»). Його площа становить понад 14000 квадратних метрів.

null

«Після нашої презентації у Жешуві Посол України в Польщі Андрій Дещиця цікавився проектом, ставив питання та висловлював захоплення цією ідеєю. Не менше зацікавлення проект викликав з боку польських ЗМІ.

Хочу сказати, що в такий нелегкий для нашої економіки час ми позиціонуємо проект як центр транскордонної співпраці з вигідним територіальним розташуванням, який допоможе в налагодженні тісніших дружних та ділових стосунків між підприємцями України та Європи. Тут, окрім торгових та офісних приміщень, будуть конференц-зали, виставкові зали для представлення продукції зі всіх регіонів України та прикордонних країн, коворкінг-центр та ІТ-кластер, а також ресторани, кафе тощо», – розповів Тарас Демкура.

null

За його словами, це буде історико-культурний та діловий центр для бізнесменів і громадськості. Фактично це буде центр нового типу, в якому створять всі умови для комфортної співпраці, нетворкінгу, оволодіння новими професіями та навичками в бізнесі. Водночас тут можна буде провести цікаво і змістовно час у колі друзів та ділових партнерів.

null

«Після відвідин центру Шептицького та класних зустрічей з Марком Зархіним, Олегом Мацеком, Іриною Снітинською, Андрієм Гладуном, Наталею Бундою, Василем Лотоцьким, Ольгою Зарічинською та Оксаною Бобошко-Вандерховен, від яких одержав натхнення та благословення, розпочинаю підготовку до будівництва в Тернополі нового креативного, інноваційного простору «Трансімперія», де буде 15000 тисяч метрів квадратових. На них розміститься все найпрогресивніше – коворкінговий центр, виставкові зали, галереї, стартап-інкубатори, IT-HUB, готель, хостел та смарт-офіси, спортивні зали, дитячі заклади, музейний простір, художні галереї, ремісничі майстерні, кав‘ярні та ресторації народів світу, місце для фестивалів та конкурсів і багато іншого, що дасть можливість для самореалізації молоді, створення нових робочих місць і т.д. Сьогодні там вже діє єдиний на Західній Україні музей ретро-автомобілів «Ретрокортеж»», – оголосив на своїй сторінці у соцмережах Тарас Демкура.

null

За його словами, десять років тому він придбав об‘єкт незавершеного будівництва – приміщення колишнього заводу «Сатурн».

«Довго вирішував, що з тим робити і сьогодні рішення прийнято! Мені запала ідея Марка Зархіна створити в Західній Україні центр «Галіція», який об’єднає Львів-Тернопіль-Івано-Франківськ, що створить новий економічно-туристичний кластер. Львів і Франківськ активно просуваються в розвитку креативних індустрій та молодіжних ініціатив, а Тернопіль, відверто кажучи, пасе задніх. Саме тому прийняв рішення зробити центр «Трансімперія» в Тернополі центром нових молодіжних ініціатив, інновацій та центром транскордонної співпраці. Запрошую всіх однодумців – за пару років це буде фантастичний центр!

null

Ви уявіть собі – тільки 3500 тисячі метрів квадратних відкритого простору на даху!

Тому чекаю всіх з цікавими пропозиціями!

Щоб всі переконалися, що все вдасться, додаю фото мого першого будівельного дітища – торгівельно-відпочинковий центр «Атріум», який ми побудували вісім років тому в Тернополі», – додав Тарас Демкура.

null

Усiх зацiкавлених у розвитку цього перспективного та прибуткового проекту прохання звертатися за тел: +38 (050) 377-37-21; tdemkura@gmail.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: