На Тернопільщині демобілізовані учасники АТО освоюють мирні професії, відкривають бізнес

Опубліковано:
15 Серпня, 2018

Фахівці служби зайнятості Тернопільщини з особливою увагою ставляться до колишніх воїнів. За 7 місяців 2018-го за сприянням у працевлаштуванні в центри зайнятості області звернулись 540 демобілізованих учасників АТО, з них 33 – мали інвалідність. Найбільше їх звернулося до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – 120 осіб, Бережанської філії ОЦЗ – 48, Гусятинського районного центру зайнятості – 44, Чортківської філії ОЦЗ – 42. Про це повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.

106 учасників АТО вдалося працевлаштувати, з них 4 – за умови надання компенсацій роботодавцям витрат єдиного соціального внеску, 5 – відкрили власний бізнес, отримавши одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 13 – були забезпечені тимчасовою роботою.

19 колишніх воїнів, з них 1 інвалід, скористалися можливістю пройти профнавчання. Вони навчалися за професіями: робітник фермерського господарства, бджоляр, водій тролейбуса, проходили курси цільового призначення за напрямом «Підприємець-початківець», стажувались у роботодавців за професіями кухар, тракторист, водій автотранспортних засобів, бухгалтер, менеджер (управитель) з персоналу. Після профнавчання 93,3% учасників АТО уже працюють.

На 1 серпня 2018 року для 254 воїнів продовжується пошук підходящих місць праці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакансія, #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: