Трагедія в Житомирі: задушив, щоб помститися

14.08.2018 22:53   Джерело: Голос України
Опубліковано : Новини Тернопілля

У понеділок 13 серпня стали відомі нові подробиці загибелі 20-річної житомирської студентки. 2 серпня вона пішла з дому і не повернулася. 6 серпня до поліції надійшло повідомлення про її зникнення. 8 серпня її тіло, присипане будівельним сміттям, виявили в яру біля одного з приміських сіл. Уже наступного дня затримали підозрюваного в убивстві.

Виявилося, що ця історія тісно пов'язана з іншим злочином. Нещодавно той, кого підозрюють у вбивстві дівчини, з якою він був добре знайомий, сам був потерпілою стороною. Він по черзі проживав то в Києві, то в Житомирі. За словами 31-річного чоловіка, до квартири в Києві, яку він орендував, увірвались троє незнайомців. Вони побили його та, погрожуючи, вивезли до райцентру на Київщині, а згодом перевезли до Житомира, де утримували в одному з гаражних кооперативів. Викрадачі вимагали від чоловіка переоформити на них нерухоме майно. Уранці 30 червня йому вдалося втекти і звернутися до поліції. Упродовж доби поліцейські встановили викрадачів чоловіка та затримали організатора злочину, який нині під вартою.

Жертва того нападу швидко вирахував, хто повідомив нападникам про місце його проживання у столиці. 2 серпня, в день зникнення дівчини, між ними виник конфлікт. Як розповів начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко, чоловік, погрожуючи пістолетом, намагався змусити дівчину випити у машині заздалегідь приготовану небезпечну суміш, однак вона опиралась і до останнього боролась за життя. Тож підозрюваний задушив її.

Поліцейські затримали його 9 серпня на одній з вулиць обласного центру, коли він, помстившись тій, що навела на нього інших злочинців, прямував до житла чергової співмешканки. У чоловіка вилучили гранату РГД-5, пістолет та дорогі прекурсори. За інформацією поліції, він також причетний до незаконного виготовлення та поширення синтетичних наркотиків.

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Голос України  

Коментарі