Зоряний дощ уже цієї ночі. Що загадуватимуть тернополяни? (Відео)

Опубліковано:
11 Серпня, 2018

Зорепад над всіма регіонами України розпочнеться 11 серпня. Найактивніше буде видно падаючі персеїди 12-13 серпня з 23 до 6 години, за умови, що небо не буде покрите хмарами. Тернополяни розповіли чи спостерігатимуть зоряні дощі, і які бажання загадуватимуть, пише сайт Галас.

Для спостереження Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача — обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу.

– Якщо не буде хмар, то буду дивитися обов’язково. Може навіть спробую вловити на фотоапарат. Зараз стало дуже модно виставляти у соцмережі різні природні явища. Тернополяни це дуже люблять робити, – розповідає Олена Ганджа з Тернополя, – Загадувати бажання буду. Хочу вийти заміж за якогось нормального хлопця.

– Вперше чую, що буде зорепад. Якщо так, то гляну, що там. Бажання загадувати не буду, бо я в це не вірю. Треба працювати, щоб щось мати. А бажання так самі від себе чи від зірок не здійсняться, – пояснює пенсіонер Василь.

– Дивитися не знаю, чи буду, бо дуже хочу спати. Працювала в нічну зміну. Може завтра вночі вийде побачити, бо знову там на роботу. А що загадаю? Щоб можна було їсти і не гладшати. Або щось про відпустку. Чекайте! Так розказувати ж не можна, бо не збудеться! – каже тернополянка Лілія Сенчишин.

Загалом, якщо ви пропустити цьогорічний метеоритний дощ, то його можна буде переглянути на інтернет-порталі NASA або у YouTube. Крім цього, поодинокі метеори можна побачити щоночі, починаючи з 17 липня. Їх кількість поступово зростатиме аж до 12 серпня, а опісля зменшуватиметься до 24 серпня.

Відео: Галас.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зоряний дощ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: