Ягідний кооператив із Тернопільщини виходить на європейські ринки

11.08.2018 16:38   Джерело: agropolit
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Щедрий край», який розташований на Тернопільщині, виходить на європейські ринки. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Кооператив спеціалізується на заготівлі овочів та фруктів, переробці плодово-ягідної продукції на сухофрукти та виготовленні соків.

«Наш кооператив займається вирощуванням полуниці та малини різних сортів. Це основний напрям нашої діяльності, – розповів голова СОКу Віктор Стравінський. – Маємо невелику переробку малини на сухофрукти. Але, на жаль, об’єми цієї переробки не забезпечують збут усього кооперативу. Тому зараз наша основна мета – це пошук інвестора для побудови потужної переробки для цих об’ємів, які в нас є. На даний момент маємо 50 га малини й близько 5-7 га полуниці».

За словами Стравінського, є напрацювання і спільне бачення співпраці з кількома європейськими країнами.

Є попередні домовленості з Польщею та Францією. У планах – побудувати морозильну камеру для того, щоб забезпечити збут своєї продукції. Також будемо нарощувати плантації полуниці, щоб працювати з Європою. Це питання у нас вже практично вирішено, тож починаємо наступного року», – зазначив голова кооперативу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: agropolit  

Коментарі