Жителів Тернопільщини запрошують поборотися за премію у розмірі 20 тис грн від Міністерства культури

Опубліковано:
8 Серпня, 2018

Жителів Тернопільщини запрошують до участь в конкурсі на здобуття премії Міністерства культури за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини у 2018 році. Про це повідомляють у Міністерстві культури України.

Премія присуджують фольклористам, етнографам, дослідникам, науковцям, збирачам-ентузіастам, фольклорним колективам, солістам (вокалістам, інструменталістам та танцюристам), майстрам-викладачам та керівникам дитячих творчих шкіл народних художніх промислів (далі – претенденти), які своєю діяльністю сприяють виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу.

Премія присуджують щороку в грудні. ЇЇ розмір 20 тис. грн.

У колективі, який претендує на здобуття Премії, не може бути більше, ніж 10 осіб. Пропозиції щодо претендентів подаються до Міністерства культури України професійними творчими спілками та асоціаціями, закладами культури, закладами освіти і науки, культурно-мистецькими та громадськими організаціями. На здобуття Премії до 1 жовтня 2018 року разом із супровідним листом подається клопотання про присудження Премії у довільній формі, до якого додаються:

– матеріали, що засвідчують творчий доробок претендента у вигляді фото, аудіо – або відеозаписів (на електронних носіях інформації), друкованої продукції;

– ксерокопії рецензій та публікацій у засобах масової інформації;

– рекомендаційні листи (за наявності);

– характеристика та фотокартка претендента;

– копії документа, що посвідчує особу, та документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) претендента. У разі коли претендентом є колектив, подається копія документа, що посвідчує особу, та документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) його керівника;

– згода на обробку персональних даних (відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про захист персональних даних»).
Документи претендентів надсилаються на адресу Міністерства культури України: вул. Івана Франка, 19, м. Київ, 01601, з поміткою «Премія з нкс».

Якщо під час подачі документів у них виявлені недоліки – у разі усунення недоліків документи може бути подано до Мінкультури повторно до 01 жовтня 2018 року.

Контактні дані: (044) 235-22-33, Божко Інна Борисівна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #премія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: