У Києві почали перевіряти кіоски з шаурмою: результати першого рейду

Опубліковано:
5 Серпня, 2018

У Києві після масового отруєння шаурмою Державна служба з питань безпеки харчових продуктів перевірили понад 50 точок продажу вуличної їжі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Інспекційні групи провели рейди у 10 районах столиці та зафіксували 21 випадок випадок невідповідності вимогам законодавства про харчові продукти.

«Під час рейдів спостерігали типове явище «негайного» закриття МАФів у разі появи інспекторів або після приїзду поліції, встановити назву суб’єкта господарювання та законність розміщення МАФу немає можливості», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що із 50 точок таких випадків було 15. Інспектори викликали Нацполіцію, яка склала 5 протоколів за статтею «Порушення порядку провадження господарської діяльності».

Зазвичай у МАФах не було маркування на сировині, або працівники не мали медичних книжок чи не дотримувалися санітарних та гігієнічних норм. Також інспектори фіксували відсутність або непред’явлення дозволів на встановлення МАФів та документів щодо реєстрації потужностей.

Станом на вечір 3 липня, у Києві 87 людей отруїлися шаурмою, серед них 13 дітей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #київ, #кіоск, #перевірка, #шаурма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: