За мир, спокій і єдність в Україні молилися у соборі Борщівської ікони Божої Матері разом із владикою Нестором

03.08.2018 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ірина Мадзій

Нещодавно у соборі Борщівської ікони Божої Матері відбулося святкування престольного празника в честь явлення Божої Матері і святкування 1030-річчя хрещення святої Русі-України. Урочисте богослужіння очолив високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський і Кременецький.

За закінчення війни в Україні, за мир і спокій, злагоду і єдність в Україні молилися настоятель собору,  митрофорний протоієрей о.Іван Яворський, намісник Святомиколаївського монастиря, архимандрит Всеволод (Заліщицький район), митрофорні протоієреї - о.Степан Мазурик (Лосяч), о.Михайло Бобик (Боришківці), о.Василь Дешевий (Нивра), о.Михайло Гоюк (Олексинці), о.Володимир Стефанко (Гермаківка), о.Іван Козак (Горошова), о.Петро Міськів (Більче-Золоте), о.Іван Грицюк (Київ), о. Олег Хіта (Борщів), протоієреї -- о.Сергій Борис (Турильче), о.Ігор Кормиш (Худіївці), о.Андрій Стрільчук (Ланівці), о.Володимир Стецишин (Сапогів), о.Іван Мазурик (Лосяч), о.Ігор Прохира (Шупарка), о.Любомир Вовк (Голігради), о.Олег Семчишин (Залісся), о.Вадим Криворучко (Новосілка), ксьондз Михайло (Польща). 

Ювілейні медалі до 1030-ліття хрещення України-Русі із рук владики отримали представники влади. Та найприємніше, що під час богослужіння орденом святого Миколая за пожертву на будову собору владика Нестор нагородив нашого земляка і жертводавця Івана Домітряка.

Від імені громади міста та парафіян собору міський голова подарував владиці панагію Божої Матері. Урочисто і піднесено звучала спільна поминальна молитва за Героїв Небесної сотні, загиблих в АТО і всіх, котрі віддали життя за волю України.

Вірні прикладались також і до мощів святих, які привіз о.Іван Грицюк.

null
Фото Тетяни Окальської

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі