На Тернопільщині вшанували загиблого бійця Юрія Горайського

02.08.2018 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

На Тернопільщині вшанували загиблого бійця Юрія Горайського. Про це нас своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Тарас Пастух:

«Вшанували пам'ять бійця із Збаражчини Юрія Горайського. 31 липня йому міг би виповнитися 41 рік. Але життя Юрія обірвала ворожа куля. Під час виконання бойового завдання наші бійці зіткнулися з групою супротивника. Під час бою Юрій загинув.

Сьогодні його іменем хочуть назвати місцевий навчальний заклад. Не раз піднімалося питання про присвоєння Юрію Горайському звання Героя України. Таку ініціативу виявили представники організації «Максимівська ініціатива» і навіть зібрали підписи на підтримку звернення. Думаю, Юрій міг би багато зробити для країни і рідної Збаражчини, але, на жаль, війна забрала не одного нашого патріота», - зазначає Тарас Пастух.

Нагадаємо, Юрій Горайський був громадсько-політичним діячем,  підприємцем, стрільцем-регулювальником комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матрос 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). Займав посаду голови Збаразької районної державної адміністрації (травень 2014 — квітень 2015). Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. Під час ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини - 27-річним Олександром Хмеляровим загинули від смертельних поранень.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі