На Кременеччині відбувся Всеукраїнський молодіжний православний табір «Вірля-2018» (Фото)

02.08.2018 08:43   Джерело: Тернопільська єпархія УПЦ КП
Опубліковано : Новини Тернопілля

З благословення Святійшого Патріарха Філарета та за сприяння синодального управління у справах молоді Української Православної Церкви Київського Патріархату на хуторі Вірля Кременецького району впродовж десяти днів працював Всеукраїнський молодіжний православний табір «Вірля-2018».

Православна молодь зі всієї України вже всьоме з’їхалася на Тернопільщину для відпочинку і духовного навчання. Проте цьогорічний табір був особливим: уперше його провели у співпраці із Національною скаутською організацією України «Пласт».

За доброю традицією, табір розпочав роботу з урочистого молебню. Так само з молитви починався і нею закінчувався кожен таборовий день, який був наповнений для учасників «Вірлі» спілкуванням, навчанням, тренуваннями і опануванням новими вміннями.

Пластуни станиці Кременець, а також досвідчені пластуни – булавна Крайової булави уладу пластунів сеньйорів Наталя Хміль і представники пластового куреня «Щезники» проводили ігри, гутірки, майстерки, які допомогли таборянам глибше познайомити його учасників з Великою Грою, а також на практиці показували різні елементи пластових занять.

Заключною подією в житті табору стала Божественна літургія, котру у співслужінні з духовенством табору звершив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор. Під час богослужіння всі таборяни прийняли Святе Причастя.

На згадку про перебування на Вірлі кожен з учасників табору отримав подарунки від архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора, голови синодального управління у справах молоді Української Православної Церкви Київського Патріархату архімандрита Макарія та оргкомітету табору. Молоді люди залишали це благодатне місце з теплими спогадами й обіцянками повернутися через рік.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська єпархія УПЦ КП  

Коментарі