Тернопільською ОДА та ПриватБанком підписано меморандум співпраці, що значно розширить можливості аграріїв Тернопільщини

Опубліковано:
27 Липня, 2018

25 липня у приміщенні департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулась відкрита нарада з питань підтримки малого та середнього бізнесу в сільському господарстві. У ході заходу ПриватБанком було представлено нові можливості фінансування аграрних підприємств області з можливістю подальшої компенсації частини витрат коштом держави. На завершення департаментом агропромислового розвитку ТОДА та ПриватБанком підписано меморандум про співпрацю, що покликаний значно розширити можливості аграрного сектору з отримання додаткових коштів на ведення господарства.

“Я хочу подякувати Тернопільській обласній державній адміністрації за співпрацю. Надзвичайно важливо, що на Тернопільщині аграрії можуть розраховувати на підтримку держави у фінансуванні бізнесу та отримати відчутну компенсацію за кредитуванням, – говорить Юрій Гусєв, директор по зв’язках з органами державної влади ПриватБанку. – Минулого року ПриватБанк видав більше половини підтримки держави на придбану сільгосптехніку, цьогоріч ми плануємо ще більше розширити співробітництво з фермерськими господарствами, з малими та середніми підприємствами, які працюють в агропромисловому секторі”.

null

У 2018 році Уряд України виділив понад шість мільярдів гривень на підтримку сільського господарства. Програмами доступні для малих та середніх підприємств аграрного сектору та фермерським господарствам.

“Існує досить багато програм, які сьогодні ми представили аграріям. Кожна з них дає можливість малому та середньому бізнесу залучати кошти, для збільшення виробництва, отримати інвестиції в сільське господарство та розширювати виробництво продукції, – розповідає заступник директора департаменту агропромислового розвитку ТОДА Василь Кічак. – Підписання угоди з ПриватБанком дасть можливість поглибити нашу співпрацю з державним банком та залучити нові інвестиції в аграрну сферу”.

Залучення та оперування кредитними коштами є поширеною світовою практикою в сфері агробізнесу. У ході наради Приватбанком були представлені кредитні програми АгроКУБ та Агросезон та програма фінансового лізингу техніки. Програма беззаставного кредитування АгроКУБ та отримання обігових коштів Агросезон, фінансування на придбання міндобрив та техніки, програми лізингу – всі ці фінансові можливості вже отримані деякими агровиробниками Тернопільщини.

“Я хочу звернути увагу наскільки важливе кредитування аграрного сектору, – говорить директор Прикарпатського РУ ПриватБанку Юрій Акуленко. – ПриватБанк готовий лише в цьому році виділити щонайменше 5 мільярдів гривень на фінансування цього напрямку. Ми запрошуємо до співпраці всі малі та середні сільські підприємства. На Тернопільщині вже деякі фермерські господарства скористались нашими програмами та отримали необхідні інвестиції”.

У 2018 році ПриватБанк долучився до п’яти програм з компенсації. програми охоплюють різноманітні галузі аграрного сектору. Компенсацію можна отримати на придбання техніки, підтримку тваринництва, відбудову та реконструкцію ферм, придбання насіння тощо.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #меморандум, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #приватбанк, #тернопіль, #тернопільська ОДА, #тернопільські новини, #угода
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: