На вулицях Києва сотні покинутих автомобілів

23.07.2018 16:35   Джерело: ZIK
Опубліковано : Новини Тернопілля

Після НП в Святошинському районі, коли від вибуху в покинутій машині постраждали діти, в Києві зайнялися старими ржавіючими автомобілями на вулицях і у дворах. Незабаром їх почнуть прибирати на спецмайданчики.

Як розповіли «Сьогодні» в департаменті з питань благоустрою КМДА, всього в різних районах Києва виявили 631 старе авто. Найбільш «захаращеними» виявилися Шевченківський, Дарницький, Святошинський і Солом’янський райони (108, 107, 102 і 97 авто відповідно). В інших ситуація трохи краща, але теж не ідеальна: в Деснянському і Печерському (один з найбільших районів і найменший за територією район) нарахували по 46 безгоспних машин, в Подільському – 44, в Голосіївському – 38, в Дніпровському – 36, в Оболонському – 13.

«Перевірки проводили інспектори з райадміністрацій. Вони перевіряли звернення від людей. Крім того, за кожним з них закріплено свій сектор, за яким вони робили обходи і фіксували факти виявлення старих машин», – розповів нам заступник директора департаменту Тарас Панчій.

За його словами, про результати перевірок повідомили поліцію. Правоохоронці повинні зайнятися тими машинами, на яких є номерні знаки і можна ідентифікувати власника.

«А ми поки думаємо, яким буде механізм збирання з вулиць авто без номерів. У нас є п’ять штрафмайданчиків, куди можна вивозити такі машини», – говорить Панча.

Читайте також: У Києві помітили найдешевший у світі автомобіль
Терміни повного очищення міста від мотлоху в КМДА не називають.

Тим часом люди продовжують активно писати в мерію скарги і прохання прибрати старий мотлох з доріг. Наприклад, 17 липня повідомили про «звалище» старих авто біля переходу на зупинці транспорту «Вулиця Пітерська» біля проїжджої частини біля будинку №27 на Чоколівському бульварі.

«Імпровізоване звалище існує вже багато років, автомобілі гниють. Сумно...», – пише один з мешканців до кол-центру мерії.

А вчора від чиновників вимагали прибрати безхазяйну вантажівку зі спущеними колесами, яка стоїть між будинками 35-а і 35-б на вул. Ахматовій. Також були скарги жителів на підозрілу машину на вул. Смоленській навпроти недавно відкритого скверу ім. Мирослава Мислі. 

Нагадаємо, місяць тому, 14 червня, у дворі багатоповерхівки на вулиці Чорнобильській пролунав вибух. За даними поліції, вибухнула граната в коробці, яку діти дістали зі старої «Волги» – авто вже давно ніхто не експлуатував. Постраждали чотири дитини віком від 6 до 11 років, наймолодший довгий час провів у реанімації. Зараз діти йдуть на поправку, власник «Волги» під арештом. А в місті провели рейд з виявлення занедбаних машин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ZIK  

Коментарі