Незаконна забудова біля «Березолю»: на збори громади завітали депутати від «Самопомочі» (Відео, фото)

23.07.2018 15:43   Джерело: Політерно
Опубліковано : Новини Тернопілля

Учора відбулась анонсована зустріч мешканців прилеглих до ПК «Березіль» домів щодо ситуації із скандальною забудовою на території палацу, - пише Політерно.

На зібрання громади завітала делегація депутатів фракції «Самопоміч» у Тернопільській міській раді на чолі із представником цього мікрорайону у міськраді, депутатом Андрієм Шкулою.

У мешканців навколишніх до «Березолю» домів накопичилось чимало претензій до пана Андрія, адже останнім часом на них звалився увесь тягар протистояння як із представниками забудовника, так і владою Тернополя. У той час як депутати Шкула і Зінь, за словами активістів, самоусунулись від своїх обов’язків представляти громаду у всіх болючих для неї питаннях, тим більше у такому, як ганебне будівництво житлового будинку на території ПК. Суди, походи і подання заяв у поліцію, звернення до народних депутатів, стояння під кабінетами чиновників – усе це лягло на плечі відважної команди жінок.

За словами представників «Самопомочі» і самого депутата, вони вичерпали увесь запас засобів домогтись правди у питанні цього скандального будівництва, з чим звичайно ж не погодились мешканці домів по вулиці Орлика. Були й ті присутні, що підтримували Андрія Шкулу, апелюючи до його відомої доброчесності і навіть сімейної зайнятості. Та як з’ясувалось, саме ці виборці Шкули прийшли з інших вулиць мікрорайону і питання «Березолю» для них не є таким болючим, як для ініціаторів зібрання. Виглядало так, що їх привели, як певний щит від атак розлючених активісток «Орлика».

Основним аргументом представників партії Андрія Садового було те, що вони не голосували за скандальний Генплан Тернополя і тому не несуть відповідальності за те, що відбувається в контексті виконання цього документу. Як нагадав нам один з присутніх відомих громадських діячів, не голосував тоді як раз один Андрій Шкула, котрий не є членом партії “Самопоміч”, а от всі інші – утримались. Кивали депутати на інші партії, та звинувачували в усьому міського голову та його посіпак. Цікавим був і той факт, що власного плану дій депутати не мали, а тому і нічого запропонувати не змогли. Навпаки, запитували у людей – що вони мають робити? Просили роз’яснити.

Звичайно така риторика не задовольнила громаду – люди вважають, що депутат, якому вони делегували повноваження представника і який має знати закони, повинен мати і розуміння, що необхідно робити та зобов’язаний діяти, бути навіть не поруч, а на чолі процесів. Та як стало зрозумілим зі слів активістів, Шкула «вмив руки» і давно відпустив все на самотік. Пояснюють такі його дії люди тим, що представники «Самопомочі» домовились з Сергієм Надалом, адже поведінка Андрія Шкули, як голови земельної комісії, в останні пів року викликає подив, коли скандальні рішення проштовхуються саме під час тих засідань комісії, коли він знаходиться у черговому відрядженні. А коли повертається, то каже, що він тут ні до чого. Тобто «красиво» ухиляється від відповідальності за те, що відбувається на комісії.

Таким чином, тривала суперечка обох сторін завершилась нічим. Сьогодні має відбутись відео-конференція «скайпом» з юристом, якого під час останнього приїзду у Тернопіль і після звернення до нього жителів домів по вулиці Орлика, пообіцяв лідер «Самопомочі» Андрій Садовий. Тоді, кажуть, відбулась дуже неприємна для Андрія Шкули та Тараса Пастуха розмова активістки Олени Макогон з Андрієм Садовим.

Маємо надію, що за допомогою такої «важкої артилерії» ганебне будівництво таки заблокують, адже якщо сам мер Львова узявся допомагати своїм партійцям в Тернополі то і для «Самопомочі» це питання – більш ніж важливе. А працювати є з чим: є вже ціла купа рішень судів, різних комісій з Києва, ДАБІ… було б бажання і політична безкорислива воля.

А поки що питання відкликання депутатів Шкули і Зіня зависло у повітрі. Активісти налаштовані рішуче і заявляють, що таким депутатам не місце у Міській раді Тернополя, а тому готуються збирати ініціативну групу і необхідні підписи.

Пропонуємо увазі читачів відео-стрім з місця подій редактора “Про все” Бориса Машлянки:

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Політерно  

Коментарі