У Сумах затримали шахрая, який наживався на волонтерській допомозі фронту

Опубліковано:
22 Липня, 2018

На Сумщині під час отримання посилки із Італії затримано псевдоволонтера, який, використовуючи у соціальній мережі facebook аккаунт «Олег Котенко», вводив в оману громадян заради власного збагачення.

Шахрайська схема 51 річного жителя м. Суми ґрунтувалась на створенні постів та розсилці приватних повідомлень у facebook із проханням допомогти фронту. Зловмисник надзвичайно вдало «втирався» у довіру небайдужих громадян та наполегливо просив надіслати кошти на його приватний рахунок у банку.

Свої слова «чорний волонтер» підсилював видуманими патріотичними гаслами, історіям про термінові потреби фронту та про особисту щоденну жертовність.

Злодій, заради створення ефекту правдоподібності, навіть не соромився нахабно використовувати світлини з фронту, символіку, як ЗСУ так і інших силових структур.

Акторській майстерності та винахідливості шахрая може позаздрити навіть самий кращий байкар чи артист!!!! Найогиднішим є те, що злодій обманював людей, які всім серцем вболівають за наших вояків. Нічого не стримувало нечистого на руку волонтера на шляху до власного збагачення, серед його численних жертв були також люди з невеликим матеріальним статком, навіть інваліди та пенсіонери!!!!

Завдяки використанню впродовж декількох років такої добре налагодженої підлої схеми, нажива зловмисника, не враховуючи матеріальні цінності, могла сягати в місяць до 20 тисяч гривень. Звичайно, що дана особа діяла не самостійно, заради «відводу очей» та отримання «офіційного» статусу, шахраєм і його поплічниками було зареєстровано  ГО «Народно-патріотичний рух України» (Код: 39566549).

Відсутність детальних звітів про бурхливу допомогу армії, злодій нахабно виправдовував військовою темницею, бо за його словами, він активно підтримував матеріально СБУ «А» та розвідку!!!

Однак, як з’ясувалося згодом, дана особа, немає ніякого відношення до волонтерської діяльності в зоні проведення ООС, чи АТО та не здійснювала жодної допомоги українським військовослужбовцям, також, стало відомо, що Олег Котенко раніше вже був ув’язнений та відбував покарання за статтею 190 ч.4 «Шахрайство у Луганській області!

Коли правоохоронці, ветерани та громадські активісти 16.07.2018 року впіймали шахрая на «гарячому», то він не зміг пояснити де і кому він допомагає.

Від самосуду «чорного волонтера врятувало тільки те, що він був затриманий працівниками поліцій. Шахрайська схема викликала великий резонанс серед громадськості у м. Суми, адже це прикордонний регіон, війна там дуже близько і така нажива з використанням теми фронту та війни дуже болюче сприймається суспільством.

Викриття незаконної діяльності псевдоволонтера є результатом плідної співпраці між правоохоронними органами та громадськістю.

На даний час, за заявою журналіста ІА «Журналісти проти корупції» відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.190 ч.1 (№12018200440002274). Розслідуванням даної справи займаються СБУ та поліція.

Розслідування проходить під пильним громадським контролем, за ходом справи з великим інтересом спостерігають колишні Атовці, ветерани та громадські активісти.

Правоохоронці м. Суми звертаються до всіх небайдужих громадян, які стали жертвами «чорного волонтера» Олега, із проханням звернутись до поліції та написати відповідну заяву, адже це допоможе слідству та в майбутньому відіб’є бажання негідникам заробляти на війні. Заяву можна надсилати також і на електронну пошту, бажано прикріпити до неї скріншоти переписки та інші дані.

Посилання на сторінку «псевдоволонтера» Олега Котенка тут:https://www.facebook.com/olkotenko?ref=br_rs

Адреса Головного управління Національної поліції в Сумській області:
Поштова адреса:  вул.Г.Кондратьєва, 23,  м.Суми,  40000, Україна
Е-mail: pg@su.npu.gov.ua

Т.в.о. Начальника Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області підполковнику поліції Сошці А.О.
Телефон: (0542) 667–010, Факс:  (0542) 667–440

Посилання на сторінку ГУНП в Сумській області тут: https://su.npu.gov.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #котенко, #псевдоволонтер, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: