На Тернопільщині виявили 7 посівів маку і конопель

21.07.2018 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

На Тернопільщині і загалом в Україні, з червня по вересень траває спеоперація під умовною назвою "Мак". Як розповів начальник підрозділу протидії наркозлочинності в області Михайло Димида, за сімнадцять днів червня оперативники виявили сім фактів незаконного посіву рослин маку та конопель загальною кількістю 700 та 4500 рослин відповідно.

Правоохоронці нагадують, що згідно частини 1 статті 310 Кримінального кодексу України незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10-ти до 50-ти рослин - караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років.

Посіви маку та коноплі в Україні дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію та дозвіл. На території Тернопільської області такий дозвіл має лише одне підприємство, але воно вирощуванням ні маку, ні конопель не займається.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі