На Шумщині затримали жителів Рівненщини, які незаконно рубали ліс

Опубліковано:
20 Липня, 2018

Про незаконну порубку лісу поліцейським повідомив лісничий Суразького лісництва. Браконьєри з Рівненської області незаконно заготовляли деревину на території природно-заповідного фонду біля села Кутянка.

Читайте також

Степан Барна: Дуже важливо прикласти всіх зусиль до відновлення лісового фонду Тернопільської області (Відео)
У лісах поблизу Тернополя справжня природня аромотерапія – цвіте ряст (Фото)

Нелегальні лісоруби спершу проводили розвідку – на авто «Фольксваген Пасат» їздили та обирали кращі дерева, після цього викликали бригаду. Ті спилювали дерева на колоди й вантажили їх  у два буси спеціально облаштовані для цього, один із яких на іноземній реєстрації. Мікроавтобус, завантажений деревиною, затримали поліцейські, Один зі зловмисників кинувся тікати, залишивши транспортний засіб на дорозі, проте його затримали.

«Нам вдалося  встановити ймовірного керівника нелегальної рубки», – розповіла заступник начальника-начальник слідчого відділення Шумського відділення поліції Інна Могила. –  «Ним виявився 47-річний житель Рівного. Чоловік намагався покинути межі Шумського району. На іномарці  Фольксваген Пасат мчав у бік Рівненської області. Довелося перекривати дорогу,  аби не дати йому втекти».  

Всі транспортні засоби правоохоронці затримали, деревину конфіскували. Зловмисники вже встигли спиляти 4 дуби діаметром 80 сантиметрів. Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 246 ККУ.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дерево, #ліс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: