Збаражан обурює безпорадність місцевої влади, – Богдан Яциковський

20.07.2018 18:13   Джерело: Місто
Опубліковано : Новини Тернопільщини

«Уже більше півроку в Збаражі не виїжджають на маршрут міські автобуси», - повідомляють мешканці міста, зазначаючи, що від цього, передусім, страждають люди похилого віку та інваліди, яким «добратися до центру чи до лікарні стало просто неможливо». Особливо це стосується тих мешканців, які проживають у районі цукрового заводу. Адже крім міського, жоден інший транспорт туди ніколи не курсував.

«Громада стала заручником бездіяльності міської влади», - стверджують збаражани, які звернулися до Богдана Яциковського.

- І це, справді, так, - погоджується депутат-радикал. – Оскільки Збараж – місто, де я народився, і як єдиний представник від району в обласній раді, то про проблеми з транспортним обслуговуванням містян знаю, так би мовити, з перших уст. В одній з публікацій на цю тему у місцевій пресі я вже коментував цю незавидну та болючу для людей ситуацію та намагався хоч таким чином «достукатися» до сумління та совісті місцевих чиновників. На жаль, поки-що – марно. На моє переконання, місцева влада, а особливо - її «свободівська» більшість, продовжують займатися політичним популізмом, кумівством та лобізмом, а треба – господаркою.

За словами Богдана Яциковського, у Збаражі працює один з найпотужніших перевізників – АТП-16140, який дає роботу, а, отже, матеріально підтримує майже сотню працівників та їх родини, справно сплачує податки (і – чималі!) до місцевого бюджету. Натомість, місцева влада, замість того, щоб знайти порозуміння з підприємством і налагодити міські перевезення, ігнорує будь-які конструктивні пропозиції транспортників. Більше того, тут безвідповідально вирішили посадити на кредитну голку всю громаду – за 5 мільйонів гривень позики у банку міськвиконком планує придбати для свого комунального підприємства два автобуси, щоб потім безконтрольно витрачати кошти з місцевого бюджету ще й на їх страхове та сервісне обслуговування, пальне-мастильні матеріали і запчастини, заробітну плату водіям, ремонтникам, медикам… А ще – компенсовувати збитки від міських пасажирських перевезень, які у місті ніколи не були рентабельними.

- Я обов’язково використаю усі можливості, в тому числі – і депутатські повноваження, щоб допомогти авторам звернення та всій громаді вирішити цю проблему. Було б логічно організувати, так званий, круглий стіл за участю усіх зацікавлених сторін – перших осіб Збаразької міської ради, економістів, представників АТП-16140 та громадськості. Я також готовий активно долучитися до цього діалогу з тим, щоб знайти конструктивний компроміс і, нарешті, налагодити транспортне обслуговування збаражан, - сказав Богдан Яциковський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Місто  

Коментарі