Молоді тернополяни представили кращі проекти розвитку міста

Опубліковано:
20 Липня, 2018

Програма для молодих патріотичних українців, активних у громадському житті країни, які готові бути рушійною силою ефективних змін в Україні з урахуванням європейського досвіду, згуртувала у Тернополі кращих представників молодіжного середовища.

«Ми почали з мрії про те, якою повинна бути наша країна. Адже природній і людський потенціал її величезний, а теперішній стан дуже поганий.
Мрія перетворилася на план. У 2012 році було започатковано програму «Молодь змінить Україну», щоб допомогти країні пройти процес трансформації та перетворитися на ефективну країну», – розповідав свого часу про програму «Молодь змінить Україну» її ідейний натхненник Богдан Гаврилишин.

Програма, спрямована на підтримку активної, професійної, патріотичної молоді, яка сформує критичну масу людей, здатних трансформувати Україну в майбутньому, цьогоріч проходила у шести містах країни й складалася з трьох етапів. В числі обраних для реалізації програми міст був і Тернопіль.

Учасники програми отримали знання по темах соціальних інновацій в сфері державного управління та проектного менеджменту від кращих спікерів країни. Інтенсивне модульне навчання з поєднанням теорії, практичних кейсів та індивідуальної роботи над проектами допомогло учасникам підготувати власні проекти щодо ідей місцевого розвитку. 

Молоді люди мали змогу написати власні проекти на теми:

– розвиток самоврядування та органів самоорганізації;

– формування нової ідентичності та ребрендингу міста/ громади;

– розбудова інфраструктури соціальних інновацій;

– сприяння зростанню довіри та соціальної згуртованості;

– активізація соціального підприємництва;

– розвиток сектору креативних індустрій.

Тернополянами, учасниками з Ужгорода, Сатанова, Смиги у Тернополі було представлено проекти: створення інформаційно-консультаційної платформи для підтримки інтересів особистих селянських господарств, платформи аналітики використання бюджетних коштів, школи реформаторів, покращення екології та енергоефективності, школи 3Д моделювання для дітей, реновації старих будинків, будівництва «романтичних лавочок» у Тернополі, тощо.

Найкращі з проектів будуть підтримані фінансово через надання мікро грантів на їх реалізацію від Фонду.

По закінченні програми учасники отримали не тільки цінні знання, а й сертифікати про участь у програмі. 

Австрія, Німеччина, Норвегія, Швейцарія, Швеція, а також Польща – це шість найбільш ефективних, «здорових» європейських країн, досвід яких допоможе молоді – учасникам Програми – побудувати нову якісну державу – Україну. Уже восени кращі випускники програми вирушать у європейську подорож, аби переймати кращі здобутки європейців. 

До слова, на сьогодні учасниками програми «Молодь змінить Україну» попередніх років створена асоціація, яка складається більш ніж з 500 молодих людей, що працюють у Верховній Раді, міністерствах, міських радах та держадміністраціях, керують масштабними соціальними проектами, чи розвивають власний бізнес.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #молодь змінить україну, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: