На сьогоднішній день понад 600 сільських господарств області вже отримали державну фінансову допомогу на загальну суму 1.1 млн. гривень. Власники корів до 5 травня ц .р. подали відповідні документи у сільську раду. Це перший транш. Другий стартує з 5 вересня, а третій – з 5 грудня.

16% від загальної суми отримала Тернопільщина, а всього на отримання молодняка ВРХ для всіх областей України було виділено 6,7 млн. гривень. Тернопільщина отримала найбільше коштів на розвиток тваринництва. Належним чином спрацювали сільські голови, проводячи активну роз’яснювальну роботу.

Власники селянських господарств, у яких утримуються телята 12-ти місячного віку, повинні терміново здати усі необхідні документи. щоб отримати відшкодування у розмірі 2,5 тис. гривень. Коли тварині мене 13-й місяць, її господар втратить право на отримання вказаної компенсації.

Вже 29 сільськогосподарських підприємств- юридичних осіб Тернопільщини подали документи безпосередньо у Мінагрополітики для отримання дотацій. Відтак за утримання 9,8 тисячі корів надана фінансова допомога на загальну суму 7,6 млн гривень. Другий транш передбачається в другому півріччі нинішнього року.

Станом на 1 травня підприємства придбали 46 одиниць техніки й обладнання вітчизняного виробництва, вартість якого понад 20 млн. гривень. З державного бюджету їм відшкодована 4,2 млн гривень. Зазначу, що сільгосппідприємствам відшкодовується 25 % від вартості придбаної техніки, а фермерським господарствам – 40 %. Відрадно, що уряд і особисто Прем‘єр- міністр України Володимир Гройсман зацікавленні у впевненому поступу АПК, основного наповнювача держбюджету.

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #АПК, #дотації, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село, #тваринництво, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: