Івачівський став, з якого Тернопіль бере воду, у небезпеці (Відео)

Опубліковано:
15 Липня, 2018

Івачівське водосховище відіграє важливу роль для Тернополя, адже на його території знаходиться основний водозабір. Також він розташований на території заповідника “Серет”. На даний момент він в незадовільному стані та потребує догляду, – повідомляє Тернопільський медіацентр.

Андрій Об’єщик, голова громадської організації: “Чому міліє? Ну він не стільки міліє як брак води, оскільки на нашу думку неналежний контроль по гідроспоруді. Вона дивним чином знаходиться в приватних руках. Цю людину ніхто не бачив, ну я точно і з мої знайомих теж ніхто поспілкуватися не мав можливості. Тобто людина в належному стані її не утримує. В цьому році відбулась аварійна ситуація, було підмило шандори та частина води втікла, тобто, десь люди думають, що міління відбувається внаслідок забруднення, то це трохи не так, просто не підтримують належний стан по гідроспоруді, це є бездіяльність”.

Стан Горішньо-Івачівського водосховища турбує також представників влади. Про стан водосховища продовж 30-ти років розповів головний фахівець служби технологічної безпеки- Майка Василь Зіновійович.

Василь Майка, головний фахівець служби технологічної безпеки: “Відповідно турбує керівництва області стан водосховища. Останні роки, це вже продовж 30-ти років вона не чиститься і не видуться ніякі роботи по обслуговуванню. Сама гідроспоруда, дамба знаходиться в приватних руках структури “Західенерго”

Тернопільський водгосп вніс зміни у проект щодо фінансування та догляду за Івачівським ставом.

Василь Майка, головний фахівець служби технологічної безпеки: “Відповідно щодо даного питання влада нас почула. На сьогодні є вже підтримка обласної ради, а також облдержадміністрації щодо виділення коштів по упорядкуванню території Івачівського ставу. Нами підготовлений проект, тобто зміни до нашої програми по оздоровленню малих річок та озер. Програма до 2021 року, один із розділів нашої програми є фінансування проектної документації, яка буде використана для очищення та виконання відповідних робіт, надання техніки зокрема.”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: