Діти з діабетом вперше підкорили найвищу точку українських Карпат

Опубліковано:
11 Липня, 2018

У рамках проекту «ДіаГоверла» 12 переможців Всеукраїнського конкурсу малюнка серед дітей з діабетом вперше підкорили найвищу точку українських Карпат – Говерлу, щоб довести усім, і в першу чергу самим собі, що діабет вершинам не завада.

До соціальної ініціативи компанії «Санофі в Україні», яка реалізовується за підтримки Асоціації дитячих ендокринологів України приєдналися і журналісти різних видань країни.

– Саме завдяки роботі журналістів вдається привернути увагу суспільства до актуальних питань, зокрема діабету, ефективного контролю захворювання та способів його профілактики, – розповідає журналіст, краєзнавець Роман Островський. – Разом із хлопчиками та дівчатками, підкоряючи вершину ми мали можливість з перших вуст дізнатися, які емоції переповнюють дітей, які почуття вони переживають та з якими викликами зіштовхуються на шляху до вершини. Ще у Заросляку, біля підніжжя, усі діти виміряли рівень цукру в організмі та пульс. Потім цю процедуру здійснювали неодноразово під час сходження. Відпочинки були за необхідності, а також довгострокові, де усі учасники сходження мали можливість з’їсти горішки, яблука, банани, випити води для укріплення організму.

Краєвиди Карпат, які спостерігали діти при сходженні – описати важко, їх треба було бачити. Чим вище піднімалися, тим красивішими вони були. Вершина зустріла всіх прохолодою, вітром і сирістю – та це не стало перешкодою виявленню позитивних емоцій, захопленню і радості у дітей, що її покорили.

Сходженню на найвищу в Україні гору Говерлу (висота 2061 м) передували інструктажі із усіма учасниками цієї акції, яку проводив Влад Чумаченко, гід із м. Києва, із групою інструкторів. Матеріальне забезпечення організували працівники компанії «Санофі в Україні».

Усі діти із діабетом довели, що вони можуть витримати будь-які труднощі, які трапляються на їхньому життєвому шляху, що «Діабет вершинам не завада!».

null

Фото Романа Островського.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #говерла, #дитина, #діабет, #карпати, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: