Під час Першої світової війни 1914–1918 років з Лаври вивозилося все, що представляло хоч якусь цінність: від дзвонів до архіву, бібліотеки, свічного заводу. Чудотворний Почаївський образ Божої Матері, мощі преподобного Іова в срібній раці були доставлені в Житомир (пробули до 1918 року).

На початку 1930-х років містечко Новий Почаїв було поділене на два населених пункти: містечко Почаїв і село Новий Почаїв. У міжвоєнний період містечко було центром Почаївської ґміни Кременецького повіту, утворена в межах дореволюційної волості.

У вересні 1939 територію Почаєва зайняла Червона Армія. На початку 1940 року містечко отримало статус селища міського типу і стало центром новоутвореного Почаївського району.

До вашої уваги нові світлини Почаєва 1930 року, на яких можемо побачити як виглядала Почаївська Лавра.

Читайте в попередній публікації про Почаїв часів 1914-1918 років, за посиланням: «Новий Почаїв часів Першої світової війни».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: http://zbiory.mhf.krakow.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: