Московські попи погрожують українцям кровопролиттям, якщо Почаївську Лавру зроблять автокефальною

Опубліковано:
5 Липня, 2018

Митрополит РПЦ Іларіон під час інтерв’ю грецькому агентству церковних новин «Ромфеа» заявив, що надання автокефалії Православній Церкві України “може призвести до кровопролиття”. Іларіон сказав, що київський Патріарх Філарет є “лідером самопроголошеного Київського патріархату”, а те, що українська  церква прагне до автокефалії – назвав “розколом”.  

Читайте також

В готелі Почаївської Лаври обікрали харків’янку

Іларіон, зокрема, зазначив: “Філарет говорить про те, що як тільки буде створено нову церковну структуру, до неї мають перейти Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра… це може призвести до трагічних наслідків, оскільки віруючі просто не віддадуть лаври. Якщо розкольники почнуть захоплювати лаври, тисячі людей зберуться, будуть захищати ці обителі, проллється кров”.

Зазначимо, що Президент України Петро Порошенко, за підтримки Верховної Ради України, надіслав звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Православній Церкві України томос про автокефалію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: