Унікальне місце для релаксу та загартовування створив ентузіаст у Тернополі (Фото)

Опубліковано:
5 Липня, 2018

Басейн з холодною джерельною водою – рай для тих, загартовується влітку – адже вода має температуру +9. З блакитним відтінком, кришталева чиста, навколо природне зелене зілля, доглянута територія, лавки, росте калина та верби. Неподалік ще два басейни-озерця поменше обмежені камінням, зверху час від часу проходить локомотив, адже поряд колія. Вся ця чудасія у межах Тернополя. Час тут ніби завмирає, навколо дзюрчання струмків, штучних водоспадиків, бджіл та птахів.

А ось і чоловік, який до облаштування цього місця приклав свої золоті руки – Іван Мельник. Тернополянин помітив це місце у 2008 році. Тоді тут було невелике за площею місце для занурення. Ідея зробити штучне озерце з проточною водою захопила чоловіка. Протягом десяти років він працює над тим, щоб вода змогла оздоровлювати бажаючих, адже і на собі пан Іван відчув її лікувальні властивості. “Спочатку я заглиблював дно, потім подумав над тим, як зробити так, щоб можна було чистити майбутню водойму, потім до мене долучились ще добрі люди, ми привезли каміння, пісок, цемент і зробили те, що ви бачите зараз.

Ось тут захований мій секрет, як я очищаю дно – уся вода дуже швидко витікає, якщо я відкоркую трубу, а після того, як почищу тут все, приберу, то наповнює чашу за дві години. Чищу її кожних чотири, п’ять днів. Щоб хтось долучався до допомоги? Ні, доки справляюсь сам, але не буду відмовлятися, якщо допомагатимуть. Просто певно я маю тут найбільше вільного часу. Завжди прикро, коли щось трощать чи смітять тут “відпочиваючі”, адже до мого приходу сюди тут були різні компанії, не завжди чемні.” І зараз біля кришталево чистих запруд де ні де валяється пластик чи папірець, як завжди залишається загадкою – хто смітить, але, якщо підете у це чудове місце, візьміть пакет на сміття і рукавички – природа та Іван Мельник будуть вдячні за добру волю і чистоту.

На Різдво маленьку сосну біля ставочку прикрашають іграшками і вже традиційно приходять люди зануритись на Водохреща-Йордана, адже вода тут ніколи не замерзає, навіть у 20 градусні морози. І маю фото з таким цікавим чоловіком, який змінює цей світ на краще!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #водойма, #мельник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: