За тиждень на Тернопіллі зафіксували 15 укусів кліщів і 3 випадки хвороби Лайма

Опубліковано:
5 Липня, 2018

За тиждень на Тернопільщині зафіксували 15 укусів кліщів і 3 випадки хвороби Лайма. Такі дані моніторингу, який проводили фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

За словами медиків, цьогоріч кліщі особливо активізувалися, тому рекомендують жителям області бути обережними не лише на відпочинку у лісі, а й прогулюючись у міських парках чи алеях.

Щоб уникнути укусів кліщів ідучи на природу,потрібно одягати світлий одяг – на ньому краще видно кліщів. Треба носити шкарпетки та обирати закрите вбрання. Варто також використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують кліщів. Після повернення з лісу треба оглянути такі частини тіла: під пахвами, у вухах та біля вух, на шиї, в середині пупка, на вигинах колін і ліктів, у волоссі і біля нього, внутрішню сторону ніг, навколо талії. Рекомендують прийняти душ після того, як були на відкритому повітрі – душ протягом найближчих двох годин знижує ризик укусу, адже кліщ присмоктується до тіла приблизно впродовж 2 годин. І потрібно оглянути на наявність кліщів домашніх тварин, яких господарі часто беруть з собою до лісу на прогулянку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кліщ, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: