Тернопільська поліцейська пара: ми домовилися, що вдома про роботу говорити не будемо

04.07.2018 22:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Настя Острозька

Сьогодні, 4 липня, в Україні відзначають День національної поліції. ТЕРЕН вирішив підготувати для своїх читачів спецрепортаж та розповісти історії наших місцевих поліцейських.

Він – Олексій Криворучко – начальник сектору професійного навчання управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції Тернопільщини, вона Галина Криворучко – інспектор сектору реагування патрульної поліції. Разом вони – чоловік та дружина, які кохають одне одного та виховують свого сина.

null
Фото: Терен

Олексій Криворучко працює в поліції вже 20 років, у той час як Галина у правоохоронних органах лише рік.

– Просто в один момент захотіла усе змінити і вирішила піти працювати в поліцію. Хоча, якщо чесно, задумувалася над цим і швидше, але наважилася лише зараз, – розповідає Галина.

Незважаючи на те, що вона ніжна та тендітна жінка, працювати получається іноді краще, аніж у чоловіків.

– Жінки краще знаходять підхід. Коли ми приїжджаємо на повідомлення, то мені, як жінці, часто вдається вирішили конфлікт саме за допомогою слів, – каже Галина.  

Попри те, що і Галина, і Олексій працюють у поліції, під час служби вони практично не пересікаються, у той час вдома про роботу теж намагаються не говорити.

– Ми домовилися, що про роботу говорити не будемо, бо робота – це одне, а домівка – зовсім інше. Проте іноді жінка просить поради, стосовно тих чи інших моментів, а іноді радить і мені, адже я працюю з поліцейськими, а вона – з громадянами. Вже деколи вчить мене (прим. – сміється), – розповідає Олексій.

Робота Олексія уже спокійніша. Нині він контролює навчальний процес в ГУНП області та приймає безпосередню участь в навчанні поліцейських. Тренує та підтримує їх здоровий спосіб життя, а також зміцнює їхню фізичну загартованість для збереження трудової активності в повсякденній роботі. У той час Галина працює на лінії, причому не так давно.

null
Фото: Терен

– Оскільки працюєш з цивільними і ситуації завжди різні, то ти повинна постійно вчитись чогось нового, у якихсь питаннях потрібно консультуватись, адже досвід роботи ще малий. Але це корисно і потрібно, – розповідає Галина.

Та попри насичені графіки роботи подружжя завжди знаходять час на сина Олексія. Чоловік більше займається фізичною підготовкою, а дружина – навчанням.

– Якщо жінка на роботі, то стараюся прийти швидше, щоб замінити і маму, і тата. А коли дружина вдома, то заміняє нас обох, – каже Олексій.

Син, не зважаючи на те, що батьки працюють у поліції, про цю роботу навіть не думає, а хоче стати футболістом. Зараз Олексій активно займається спортом, грає у футбол, ходить на плавання, виступає на змаганнях за Тернопільську обласну організацію ФСТ «Динамо» України і бігає.

null
Фото: Терен

Олексій та Галина розповідають, що робота у поліції не змінила їхніх стосунків.

– У нас взаєморозуміння. Жінка втомлена – я помию посуд чи їсти зготую. В нас немає такого, що хтось лежить і дивиться телевізор, а інший виконує всю роботу по дому, – розповідає Олексій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі