Нещодавно відбулось спецпогашення марки із зображенням мосту, що в селі Плебанівка Теребовлянського району, а також «Укрпошта» створила спеціальний поштовий штемпель «Мости України. Перший день. 27.06.2016. Теребовля, 481000, Тернопільська область». Марку із зображенням віадуку вже запустили в обіг і вона цінності для колекціонерів-філателістів. Її тираж – 130 тисяч екземплярів. Сьогодні номінальна вартість марки – 39 гривень 28 копійок.

На марці – зображення одного із найкрасивіших мостів віадуків України. Він має 9 арок і побудований ще у 1896 році із річкового каменю за проектом австрійського архітектора. Споруда і сьогодні вражає своєю красою та міцністю. До слова, мостів-віадуків такого плану у світі є всього 5.

Марка цінна і тим, що бере участь у конкурсі, який проводить Європейська поштова асоціація «PostEurop». Ціьогорічна тема конкурсу на кращу поштову марку – «Мости», всього представлено 57 марок зі всього світу.

За основу зображеного на марці моста взято фото Олександра Гриціва. Світлина була у широкому доступів в Інтернеті, тож ім’я автора знали не всі. Коли Олександр побачив своє фото на марці, то звернувся до «Укрпошти». Довести своє авторство йому було просто, адже Олександра Гриців є представником на Тернопільщині Асоціації Збереження Залізниць України. Тому він добре знав модель локомотива, зображеного на фото і його технічні характеристики. Світлина зроблена ще 6 років тому і отримала нагороду “Золото дня”.

«Для того, щоб зробити цю світлину, ми з другом спеціально поїхали до Теребовлі 11 січня 2012 року», – розповідає Олександр Гриців. –  «Січень тоді видався напрочуд теплим. Доїхавши до станції у Теребовлі, ми пішки вздовж залізниці вирушили у напрямку плебаніського віадуку, перейшли по ньому на інший бік та довго обирали точку зйомки, пробуючи різні ракурси. Визначившись з точкою та зробивши кілька знімків віадука, стали чекати якогось потяга. Зазвичай тут ходять приміські дизель-поїзди та товарні. Але у той день упіймати повноцінний потяг нам не пощастило. Зате коли ми вже збиралися їхати додому, я помітив одиночний маневровий локомотив, який і вирішив зазняти на віадуку… Я, навіть, і не думав, що розмістивши дане фото на всеукраїнському сайті фотографів, воно когось настільки зацікавить і завоює «Золото дня», – каже автор легендарного фото.

Олександр Гриців вірить в перемогу марки із його фото. Сподівається на підтримку і європейських друзів, адже закордоном його знають, як композитора. Олександр офіційно пише музику для іноземних виконавців 90-х, таких як «La Bouche» до прикладу.

Тому Плебанівський віадук має усі шанси на перемогу. Проголосувати за нього може кожен за посиланням.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віадук, #марка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: