Тернопільське музичне училище приєдналося до міжнародного фестивалю ArtCello Junior

Опубліковано:
3 Липня, 2018

За ініціативи всесвітньовідомого віолончеліста, професора Дениса Северина 22-28 червня 2018 року в Україні проходив Міжнародний віолончельний фестиваль ArtCello Junior, у якому беруть участь 12 молодих музикантів із України, Білорусії, Румунії, Вірменії, Казахстану, Німеччини та Грузії, – пише Доба.

Упродовж семи днів у Львові, Кам’янець-Подільському, Хмельницькому і Тернополі були майстер-класи та концерти юних віолончелістів. 27-28 червня захід проходив у Тернополі.

Фестиваль організував відомий віолончеліст Денис Северин – професор Вищої Школи Музики в Женеві і Вищої Школи Мистецтв у Берні (Швейцарія) за партнерської підтримки Фонду «Ліра» та Art Without Borders Association Basel («Асоціація мистецтво без кордонів Базель» (Швейцарія), — повідомили в Облраді.

ArtCello Junior спрямований на підтримку молодих талановитих віолончелістів із усього світу. Сольні виступи з оркестрами,творчі зустрічі і майстер-класи, як стверджують організатори, неодмінно стануть важливими подіями на їх творчому шляху.

«Відкриваючи в Україні новий фестиваль, ми приєднуємось до міжнародної традиції проведення віолончельних фестивалів, чудовими зразками яких є Super Cello фестиваль у Китаї, Cello Biennale Amsterdam у Нідерландах, Kronberg Cello Festival у Німеччині та багато інших. Наша мета – об’єднати віолончелістів з різних країн світу та дати можливість українській публіці почути представників міжнародної віолончельної еліти», — каже Денис Северин.

Проект складається з двох частин. Перша — ArtCello Junior. Друга частина — ArtCello Pro відбудеться восени цього року і запрошує солістів та педагогів зі світовим ім’ям виступити у кращих концертних залах України. Проект дає можливість молодим українським віолончелістам взяти участь у майстер-класах і творчих зустрічах.

«Я хочу подякувати моїм багаточисленним колегам за їх ентузіазм, творчі ідеї і підтримку у проведенні фестивалю, зокрема, тернополянам Тарасу Видишу і Мирославу Крілю. Звертаючись до нашої прекрасної української публіки, я хочу запевнити вас, мої дорогі друзі, що фестиваль з його різноманітною програмою не залишить слухача байдужим», — стверджує засновник Фестивалю ArtCello, професор Денис Северин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віолончель, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: